Pražská společnost S.O.S. – Dekorace zvítězila v mezinárodních anketách o nejlepší výzdobu vánočních trhů

08.01.2018 15:31

Výzdoba vánočních trhů na Staroměstském náměstí v Praze od společnosti S.O.S. – Dekorace získala první místo v anketě amerického časopisu Travel U.S. News & World Report v kategorii Nejlepší destinace pro vánoční dovolenou, která byla vyhlášena za rok 2017. Dalším významným oceněním bylo vítězství v anketě TOP 15 nejlepších vánočních trhů, kterou uspořádal prestižní deník The Telegraph.

Pražská společnost S.O.S. – Dekorace zvítězila v mezinárodních anketách o nejlepší výzdobu vánočních trhů
Foto: S.O.S.-Dekorace
Popisek: Výzdoba vánočních trhů na Staroměstském náměstí v Praze

Společnost S.O.S. – Dekorace v loňském roce poprvé vyzkoušela nový koncept vánočních trhů. Ve výzdobě trhů na pražském Staroměstském náměstí se prolínají prvky z dob panovníků Karla IV. a Rudolfa II., ale také z díla rabiho Löwa a spisovatele Franze Kafky. Vánoční trhy se tak stávají nejen krásnou ozdobou Prahy, ale zároveň představí jejím návštěvníkům i část historie tohoto města.

Cílem společnosti S.O.S. – Dekorace pro rok 2018 je vizuálně propojit výzdobu hlavních náměstí v centru Prahy. „Každý rok navštěvujeme evropské metropole, abychom porovnali naši práci s konkurencí. A musíme přiznat, že s objemem výzdoby jsme opravdu pozadu. Proto se už několik let snažíme zažehnout projekt Vánoční Prahy, který by si naše krásná metropole zasloužila. Jedná se o propojení významných míst v centru města.

Pro rok 2018 jsme jako nosný prvek vybrali obří kouli. Tento tradiční symbol jsme proměnili v malířské plátno, které ponese příběhy naší bohaté historie. Během procházky Prahou se tak můžete setkat s Karlem IV, Janem Husem, ale také Janem Werichem nebo Jaroslavem Seifertem,“ říká Jakub Olbert, majitel společnosti S.O.S. – Dekorace.

O výzdobu trhů na Staroměstském náměstí se společnost S.O.S. – Dekorace stará od roku 2006, kdy přišla s nápadem, že se bude vánoční strom rozsvěcet na etapy za zvuku hudby. V dalším roce byly vánoční trhy v centru Prahy vyhlášeny za čtvrté nejkrásnější v Evropě. Za nejkrásnější vánoční destinaci na světě byla Praha vyhlášena v roce 2016 americkým deníkem USA Today a několika prestižními britskými deníky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český rozhlas: Radiožurnál a Radiožurnál Sport přinesou živé vysílání MS v ledním hokeji

7:23 Český rozhlas: Radiožurnál a Radiožurnál Sport přinesou živé vysílání MS v ledním hokeji

Od pátku 10. května do neděle 26. května nabídne Český rozhlas živé vysílání z mistrovství světa v l…