Pražské služby spustily edukativní kampaň Kam s ním?

03.12.2012 14:18

Pražské služby zahájily edukativní kampaň „Kam s ním“, která má za cíl přesvědčit Pražany, aby se chovali zodpovědněji při nakládání s odpadem.

Pražské služby spustily edukativní kampaň Kam s ním?
Foto: Pražské služby
Popisek: Pražské služby

Vzhledem k blížícím se vánočním svátkům chtějí apelovat na Pražany, aby si uvědomili, že nepořádek v okolí kontejnerů na odpady Praze nesluší a je problémem nás všech. Pražské služby se ve své soutěži snaží informovat Pražany, jak správně zacházet s odpadem a kde se mohou v případě potřeby informovat.

„Pražské služby se neustále potýkají s problémem velkého nepořádku okolo kontejnerů na odpad a s jejich přeplněností. Byť za tento stav nenesou zodpovědnost, přesto na své náklady tuto situaci řeší,“ řekla ředitelka marketingu společnosti Pražské služby Miroslava Egererová. Přeplněné nádoby a kolem nich množství odpadu, to je problém, který i přes veškerou snahu svozových společností zabezpečit kvalitní službu pro Pražany na mnohých místech hlavního města přetrvává. Chyba přitom nevzniká na straně svozových společností, ale na straně majitelů, popřípadě správců příslušných objektů, kteří jsou zodpovědni za zajištění dostatečného počtu nádob na směsný odpad a za jejich pravidelný a dostatečný odvoz, tak jak jim to ukládá obecně závazná vyhláška hl. m. Prahy. Ta přitom jasně stanovuje, jaké minimální množství odvozu odpadu na jednu osobu musí být zajištěno, konkrétně 28 litrů na jednu osobu za týden.

Součástí kampaně je vzdělávání Pražanů o tom, že za nepořádek okolo kontejnerů jsou odpovědni oni sami. Pokud nestačí objem nádoby či kontejneru pro daný dům či objekt, je potřeba kontaktovat majitele či správce objektu a informovat ho o nutnosti zvýšení objemu či počtu nádob na směsný odpad či zajištění častější frekvence odvozu odpadu. Majitel nebo správce objektu si u svozové společnosti také může objednat pravidelný úklid kolem nádob na
směsný odpad. Zaměstnanci svozových společností nejsou povinni uklízet odpad kolem nádob na směsný odpad.

Kampaň také dále informuje Pražany, že velkoobjemový odpad (ledničky,nábytek apod.) nepatří vedle kontejnerů, ale do sběrných dvorů. Jejich seznam a informace o tom, co se na sběrný dvůr dá odvézt, jsou k nalezení na www.psas.cz, odkaz Sběrné dvory.

Pro podporu kampaně běží od pondělí 3. 12. 2012 v rádiu reklamní spoty a na frekventovaných místech Prahy budou k vidění naši maskoti, kteří budou rozdávat speciální edukativní kartičky, a děti si mohou ověřit svoje znalosti, zasoutěžit si, dozvědět se nové věci nebo si omalovávat. Dále je na podporu kampaně spuštěna internetová soutěž o hodnotné ceny. Přihlásit se do ní  mohou lidé přes facebookovské stránky Pražských služeb nebo přímo na webových stránkách společnosti. Vyhrát se dají dnes snad nejpopulárnější panenky Monster High a úžasná, svítící auta na dálkové ovládání. Uzávěrka soutěže je 17. 12. 2012 a vyhlášení vítězů je 20. 12. 2012. Rádi bychom stihli dárky předat výhercům ještě před Vánocemi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blíží se zahájení elektrifikace autobusové linky č. 137, DPP hledá jejího zhotovitele

16:08 Blíží se zahájení elektrifikace autobusové linky č. 137, DPP hledá jejího zhotovitele

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) dnes vypsal veřejnou zakázku na zhotovitele elektrifikace autobus…