Předseda Senátu odjíždí na třídenní oficiální návštěvu Arménie

03.10.2017 10:50

Předseda Senátu odjíždí na třídenní oficiální návštěvu Arménie. Setká se s nejvyššími politickými představiteli země, uctí oběti arménské genocidy a zúčastní se podnikatelského fóra na podporu česko-arménské obchodní výměny. Do Jerevanu odjíždí v úterý 3. října v doprovodu podnikatelské delegace.

Předseda Senátu odjíždí na třídenní oficiální návštěvu Arménie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Senátu Milan Štěch

Návštěva bude zahájena v Jerevanu v úterý odpoledne a skončí ve čtvrtek odpoledne. Na středu je naplánováno jednání s předsedou Národního shromáždění, arménským prezidentem, předsedou vlády a ministrem zdravotnictví. Milana Štěcha doprovodí kromě trojice senátorů také zástupce Akademie věd a prezident Svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák s desítkou podnikatelů.

„Arménie je pro ČR blízkým partnerem, a to nejen proto, že je to křesťanská země. Nachází se ve složitém prostoru; na jedné straně má muslimské země, na druhé straně velké Rusko, se kterým měla Arménie v minulosti jak dobré, tak i špatné zkušenosti,“ uvedl předseda Senátu a dodává: „Proto považuji za správné, když je naše země Arménii nakloněná, v rámci našich možností ji podporujeme. Velký význam pro ni má Východní partnerství, které vzniklo při předsednictví ČR Evropské unii v roce 2009. Je v oboustranném zájmu rozvíjet naše vztahy v oblasti vědy, kultury, vzdělávání, v hospodářské oblasti i dalších,“ dodal Štěch.

Do Jerevanu odletí s předsedou Senátu také hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…