Předseda vlády Andrej Babiš navštíví Maďarsko a zúčastní se summitu V4

25.01.2018 11:36

Premiér Andrej Babiš navštíví v pátek 26. ledna 2018 Maďarsko. Na oficiální návštěvě se setká s premiérem Viktorem Orbánem a prezidentem Jánosem Áderem.

Předseda vlády Andrej Babiš navštíví Maďarsko a zúčastní se summitu V4
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

V Budapešti se zúčastní summitu předsedů vlád zemí Visegrádské skupiny, který se bude věnovat budoucnosti Evropské unie. Na jeho okraj bude premiér Babiš jednat i se svým polským protějškem Mateuszem Morawieckim.

S premiérem Orbánem a prezidentem Áderem bude premiér Babiš jednat o hospodářské spolupráci a rozvoji spolupráce v oblasti dopravy, školství a vědy a výzkumu. Hovořit se bude také o regionální spolupráci v rámci Visegrádské skupiny a evropských otázkách.

Summit předsedů vlád zemí Visegrádské skupiny se bude věnovat především budoucnosti Evropské unie. Český premiér Andrej Babiš, maďarský premiér Viktor Orbán, slovenský premiér Robert Fico a polský premiér Mateusz Morawiecki v rámci summitu vystoupí na společné panelové diskuzi.

S polským premiérem Morawieckim pak bude premiér Babiš jednat o vzájemných vztazích, například o příležitostech k prohlubování ekonomických vztahů či o spolupráci v dopravě. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…