Představenstvo DPP podporuje provedení forenzního auditu a vypíše transparentní výběrové řízení na generálního ředitele

20.08.2012 15:08

Představenstvo Dopravního podniku hl. m. Prahy dnes na svém jednání rozhodlo o tom, že vypíše transparentní výběrové řízení na post nového generálního ředitele.

Představenstvo DPP podporuje provedení forenzního auditu a vypíše transparentní výběrové řízení na generálního ředitele
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak ve stanici metra

Představenstvo také podporuje provedení forenzního auditu a bude koordinovat další kroky s dozorčí radou. Představenstvo neprodleně vypíše veřejné zakázky na pojištění majetku a odpovědnosti, dodavatele papírových jízdenek, právní a poradenské služby.

„V souvislosti se zadaným úkolem dozorčí rady se představenstvo DPP rozhodlo co nejdříve začít s realizací forenzního auditu, jehož rozsah bude upřesněn po dohodě s dozorčí radou, a jenž detailně prozkoumá transakce Dopravního podniku. Představenstvo také požádá pana Václava Lásku o dodání právní analýzy, kterou doposud neobdrželo. Současně jsme na dnešním jednání pověřili ekonomického ředitele, aby neprodleně vypsal některá výběrová řízení, u kterých hrozí Dopravnímu podniku nezajištění nutných aktivit či porušení zákona o veřejných zakázkách,“ uvedla Magdalena Češková, předsedkyně představenstva a pověřená funkcí generální ředitelky DPP.

Provedení forenzního auditu je úkol, který svým usnesením dala dozorčí rada představenstvu DPP, prověří se transakce od 1. ledna 2007 až do současnosti. Dalším úkolem bude uzavření smlouvy o provedení auditu na základě výsledku transparentního výběrového řízení. Představenstvo má za úkol do 12. září 2012 předložit dozorčí radě ke schválení zadávací dokumentaci k tomuto výběrovému řízení.

Ředitel lidských zdrojů dostal za úkol do konce srpna připravit vypsání transparentního výběrového řízení za účelem výběru nového generálního ředitele společnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…