Představitelé Povodí Moravy se setkali se zástupci obcí i Zlínského kraje

21.10.2015 8:40

Setkání představitelů státního podniku Povodí Moravy se zástupci obcí se uskutečnilo ve Starém Městě u Uherského Hradiště. Za Povodí Moravy byli konkrétně přítomni Antonín Tůma z generálního ředitelství a dále vedoucí pracovníci závodu Střední Morava, který je jedním ze tří závodů podniku. Na setkání zavítal také náměstek hejtmana Zlínského kraje Ivan Mařák, zodpovědný za životní prostředí, uzemní plánování a rozvoj venkova.

Představitelé Povodí Moravy se setkali se zástupci obcí i Zlínského kraje
Foto: Povodí Moravy
Popisek: Povodí Moravy

„Stejně jako starostové i já jsem velmi uvítal, že Povodí Moravy před časem navázalo aktivní kontakt se zástupci místních i krajských samospráv. Dnešní setkání bylo přínosné v tom, že si zde obě strany mohly vyměnit řadu nových informací a kromě toho probrat také některé problémy, které je trápí, a společně hledat cesty k jejich řešení,“ uvedl Ivan Mařák.

V úvodu pracovníci Povodí Moravy přítomné seznámili s realizovanými i plánovanými investičními akcemi na vodních tocích a dílech, stejně jako s plánem jejich údržby. Poté byla řeč například o problematice půdní eroze, úpravě vodních koryt nebo budování cyklostezek podél vodních toků. Druhá část patřila dotazům, postřehům a připomínkám zástupcům obcím a kraje. Ty se týkaly hlavně praktických otázek souvisejících s údržbou vodních toků na území obcí včetně realizace nejrůznějších opatření na těchto tocích.

Povodí Moravy, závod Střední Morava, spravuje povodí o rozloze 6 082 km2 a jeho povinností je udržovat přes 3 808 km vodních toků. Stará se o toky nacházející se v povodí řeky Moravy od mostu Bezměrov na Kroměřížsku až po soutok s Dyjí. Do jeho kompetence dále spadá 10 významných vodních děl a 42 malých vodních nádrží.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…