Předvýzva k předkládání projektových záměrů IPRÚ Liberec-Jablonec nad Nisou byla vyhlášena

27.07.2015 17:20

Liberec jako nositel Integrovaného plánu rozvoje území (IPRÚ) Liberec-Jablonec nad Nisou vyhlásil soutěžní předvýzvu na zařazení projektových záměrů do IPRÚ Liberec - Jablonec nad Nisou. Záměry včetně těch z Jablonecka je třeba odevzdat do poledne 13. srpna na liberecký magistrát, oddělení rozvojové koncepce.

Předvýzva k předkládání projektových záměrů IPRÚ Liberec-Jablonec nad Nisou byla vyhlášena
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

„Projektové záměry budou porovnávány mezi sebou v daném specifickém cíli IPRÚ v pracovních skupinách a následně v Řídicím výboru (ŘV) IPRÚ. Podporu obdrží ty záměry, které splní podmínky předvýzvy, v pořadí od nejlepšího podle výsledku věcného hodnocení až do přidělení celé alokace předvýzvy. Výběr projektových záměrů provedeme až po zhodnocení všech,“ říká manažerka IPRÚ a vedoucí oddělení rozvojové koncepce Dana Štefanová.

Podle jejích slov budou projekty podané v rámci předvýzvy zařazené do zásobníku IPRÚ. „Budou mít výhodu při podávání definitivních žádostí v řádných výzvách, protože automaticky získají potvrzení o projednání v pracovních skupinách a ŘV IPRÚ, které je v řádných výzvách podmínkou přijatelnosti,“ dodává Štefanová s tím, že podmínky přijatelnosti v řádných výzvách se mohou dodatečně změnit na základě změny metodických pokynů Ministerstva pro místní rozvoj ČR k IPRÚ. „Vyhrazujeme si proto právo úprav či změn podmínek přijímání žádostí a úprav či změn projektů ve spolupráci s žadatelem na základě změn těchto pokynů,“ uzavírá manažerka IPRÚ.

Pracovní skupiny IPRÚ jsou čtyři

Pracovní skupiny IPRÚ jsou čtyři, jejich obsazení schválila zastupitelstva obou měst letos v červnu. Skupiny mají dva letní měsíce k tomu, aby připravily konkrétní projekty. Čítají 11 až 13 členů a v jejich čele stojí komunikátor. Čtveřici tvoří: Udržitelná mobilita (komunikátor Martin Čulík, 11 členů), Sociální soudržnost (Zora Machartová, 13), Zaměstnanost (Marek Řeháček, 13) a Vzdělávání (Robert Gamba, 13).

„Úkolem těchto týmů je příprava společné strategie v daných oblastech. Musí zrevidovat pracovní verze ze srpna loňského roku a stanovit specifické cíle a opatření. V závěru svého působení vyberou nejvhodnější projekty k žádosti o dotace z operačních programů,“ vysvětluje místopředseda řídícího výboru, jablonecký náměstek pro rozvoj města Lukáš Pleticha.

Schůzky v průběhu letních měsíců jsou nutné proto, aby byl integrovaný plán v září připravený pro hodnocení vlivu na životní prostředí, které je časově velmi náročné. Výzvu na předkládání dopracovaných Dokumentů IPRÚ včetně SEA by mělo ministerstvo pro místní rozvoj vyhlásit začátkem srpna 2015 a měla by být průběžná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…