Premiér Andrej Babiš bude v Davosu na Světovém ekonomickém fóru jednat s lídry EU

25.01.2018 8:07

Předseda vlády Andrej Babiš se ve čtvrtek 25. ledna 2018 zúčastní Světového ekonomického fóra ve švýcarském Davosu. Při společném obědě bude jednat s lídry Evropské unie a zástupci Evropské komise včetně jejího předsedy Jean-Clauda Junckera. Premiér se v rámci programu setká k bilaterálním jednáním s několika zahraničními partnery.

Premiér Andrej Babiš bude v Davosu na Světovém ekonomickém fóru jednat s lídry EU
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Premiér Andrej Babiš vystoupí na panelové diskusi na téma „Vytváření společné vize pro Evropskou unii“, která je nejvýznamnějším bodem Světového ekonomického fóra. Na programu má i několik bilaterálních schůzek. Především o unijní problematice bude Andrej Babiš hovořit s předsedy vlád Lucemburska – Xavierem Bettelem, Portugalska – Antoniem Costou a Estonska – Jüri Ratasem. S estonským premiérem se zaměří také na problematiku digitalizace a eGovernmentu, která patří mezi programové priority české vlády.

Následně se český premiér setká s předsedou Valného shromáždění OSN Miroslavem Lajčákem, se kterým bude hovořit o českém předsednictví v Hospodářské a sociální radě OSN (ECOSOC). Předseda vlády Babiš bude rovněž jednat se svým izraelským protějškem Benjaminem Netanjahuem, konkrétně o spolupráci v oblasti vědy, inovací, kybernetické bezpečnosti či ekonomiky.

Světové ekonomické fórum (World Economic Forum) je mezinárodní nevládní organizace pro spolupráci veřejného a soukromého sektoru. Fórum propojuje aktéry z oblasti politiky, byznysu, vědy či mezinárodních organizací. Jeho vrcholovou akcí je Výroční setkání Světového ekonomického fóra ve švýcarském Davos-Klosters. Kromě toho se během roku konají i regionální setkání Světového ekonomického fóra.

Více informací o fóru naleznete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…