Premiér Babiš navštíví Finskou republiku

16.05.2018 21:17

Předseda vlády Andrej Babiš navštíví v neděli 20. a v pondělí 21. května 2018 Finskou republiku. V rámci pracovní návštěvy bude jednat s finským premiérem Juhou Sipilou o evropských otázkách, obchodní spolupráci obou zemí a oblasti vzdělávání.

Premiér Babiš navštíví Finskou republiku
Foto: Daniela Černá
Popisek: Andrej Babiš

V Helsinkách se setká také s ministrem zahraničních věcí Timem Juhanim Soinim a se zástupci krajanské a česko-finské podnikatelské komunity. 

Během jednání bude premiér Babiš se svým finským protějškem Sipilou hovořit především o užší spolupráci v oblasti evropských záležitostí, a to především o podobě budoucího evropského rozpočtu, směřování Evropské unie a také reformě azylového systému. Diskutovat budou také oblast vzdělávání, kde bude tématem úspěšné propojování finského akademického a podnikatelského sektoru a přizpůsobování výuky dnešním potřebám ekonomiky a společnosti. Pohovoří rovněž o rozšíření česko-finské obchodní spolupráce, posílení obchodní výměny a boji proti hybridním hrozbám. 
  
Předseda vlády se během návštěvy setká se zástupci krajanské komunity, zúčastní se Česko-finského business fóra a navštíví základní školu Aurinkokivi ve Vantaa a Aaltovu Univerzitu v Helsinkách.

Naposledy navštívil Finskou republiku ve funkci předsedy vlády Petr Nečas v roce 2013. Naopak posledním finským premiérem, který zavítal na návštěvu do České republiky, byl v roce 2008 Matti Vanhanena. 

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…