Premiér Sobotka zítra navštíví Rakouskou republiku

23.06.2016 21:10

Předseda vlády Bohuslav Sobotka dnes v podvečer odlétá na pozvání rakouského kancléře do Vídně na oficiální návštěvu Rakouské republiky. V rámci celodenního pátečního programu se setká s prezidentem Rakouské republiky Heinzem Fischerem, se spolkovým kancléřem Rakouské republiky Christianem Kernem a s vídeňským starostou a hejtmanem spolkové země Vídeň Michaelem Häuplem.

Premiér Sobotka zítra navštíví Rakouskou republiku
Foto: Partie FTV PRIMA
Popisek: Bohuslav Sobotka na Primě

S Kernem se Sobotka setká poprvé od Kernova jmenování do funkce kancléře. Hlavními tématy jednání s prezidentem a spolkovým kancléřem Rakouské republiky bude reakce na výsledky britského referenda, regionální spolupráce ve střední Evropě, vztahy V4 a Rakouska, rozvoj dopravní infrastruktury a agenda Evropské rady.

Premiér Bohuslav Sobotka bude s vrcholovými zástupci Rakouska jednat také o posilování hospodářských kontaktů mezi oběma zeměmi, energetické bezpečnosti a o spolupráci ve vědě, výzkumu a vzdělávání.

Předseda vlády během pátečního programu dále zahájí česko-rakouské podnikatelské fórum a odhalí dílo českého umělce Ivana Exnera, které bude umístěno na budově Wiener Ringturm. Následně si prohlédne architektonickou výstavu s názvem Pražský hrad, navštíví Komenského školu ve Vídni a na závěr programu zahájí spolu se starostou Vídně festival Donauinselfest 2016.

Součástí delegace předsedy vlády budou rovněž zástupci českého podnikatelského sektoru pod vedením Svazu průmyslu a dopravy ČR, kteří reprezentují průmysl s vysokým inovačním potenciálem. Poslední návštěva předsedy vlády ČR v Rakousku se uskutečnila v červnu 2014 a poslední bilaterální návštěva rakouského spolkového kancléře v ČR byla v červenci 2014.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…