Premiér zadal ministru dopravy zpracování analýzy k zavedení mýta na německých dálnicích

29.03.2017 18:59

Vláda dnes na svém zasedání projednávala zavedení mýtného pro osobní automobily na německých dálnicích, které v minulém týdnu schválil německý Spolkový sněm.

Premiér zadal ministru dopravy zpracování analýzy k zavedení mýta na německých dálnicích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Předseda vlády Bohuslav Sobotka v té souvislosti uložil ministrovi dopravy Danovi Ťokovi, aby jeho resort do konce dubna předložil vládě materiál o dopadech těchto legislativních opatření a doporučení, jak se má ČR k zavedení mýtného na německých dálnicích postavit.

Německý spolkový sněm schválil v pátek 24. března zákony, kterými by mělo dojít zavedení mýtného na dálnice pro osobní automobily v Německu. Součástí návrhu jsou opatření, která některé členské státy EU považují za diskriminační, neboť povinnosti platit za použití dálnic jsou zbaveni někteří občané Německa, jimž bude o tuto částku snížena silniční daň.

O zavedení mýtného bude předseda vlády jednat i v rámci své pondělí návštěvy Berlína, při které se sejde s německou kancléřkou Angelou Merkelovou a slovenským premiérem Robertem Ficem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…