Prestižní evropské ocenění za nejlepší závěrečnou práci získal absolvent ČVUT Michal Bořil

21.05.2015 12:42

Letošní ocenění European Friedrich-List-Award v mezinárodní soutěži pro nejlepší závěrečné práce z oboru dopravních věd udělila Evropská dopravní platforma EPTS čerstvému absolventovi magisterského studia Fakulty dopravní Českého vysokého učení technického v Praze Ing. Michalu Bořilovi za práci nazvanou Model Solution of the Traffic Emission Load in Real Area of Prague – Sporilov.

Prestižní evropské ocenění za nejlepší závěrečnou práci získal absolvent ČVUT Michal Bořil
Foto: ČVUT
Popisek: Prestižní evropské ocenění za nejlepší závěrečnou práci získal absolvent ČVUT Michal Bořil

„Jedná se o mimořádný úspěch našeho studenta, jelikož každoročně je vybírána nejlepší závěrečná práce v rámci celé Evropy,“ řekl prof. Miroslav Svítek, děkan Fakulty dopravní ČVUT. Cílem diplomové práce Michala Bořila je modelování a analýza emisního zatížení z dopravy ve čtvrti Praha – Spořilov, konkrétně na ulicích Spořilovská, 5. května a Jižní spojka, s využitím dopravního mikrosimulačního softwaru Quadstone Paramics.

Spořilov je emisně enormně zatížen od roku 2009, kdy došlo k otevření nové části vnějšího pražského okruhu, a proto je ve studii zkoumáno několik chronologicky seřazených scénářů. Studie zahrnuje analýzu problému, vybudování metodologie a samotnou implementaci, která se skládá z modelování dopravní sítě, úprav a odhadů vstupních dat dopravních intenzit, simulací a výpočtů a analýzy emisního zatížení pro jednotlivé scénáře. V rámci analýzy výsledků je zkoumán emisní dopad jednotlivých reálných opatření v oblasti, optimální povolená rychlost nebo emisní důsledky odklonu nákladní dopravy po objízdné trase.

Své ocenění si Michal Bořil, převzal osobně na 13. Evropském dopravním kongresu, který se konal v chorvatském Záhřebu.

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 23 000 studentů. Pro akademický rok 2014/15 nabízí ČVUT svým studentům 110 studijních programů a v rámci nich 441 studijních oborů. ČVUT vychovává moderní odborníky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. V roce 2014 se ČVUT umístilo v hodnocení QS World University Rankings, které zahrnuje více než 3000 světových univerzit, ve skupině univerzit na 411. – 420. místě. V oblasti „Civil and Structural Engineering" bylo ČVUT hodnoceno na 51. – 100. místě, v oblasti  „Mechanical Engineering“ na 101. – 150. místě, v oblasti  „Computer Science and Information Systems" a „Electrical Engineering“ na 151. – 200. místě, a stejně tak i v oblastech „Mathematics“ a „Physics and Astronomy“. Více informací najdete na www.cvut.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČSÚ: Domácnosti vodou nadále šetří, v průmyslu její spotřeba mírně roste

11:44 ČSÚ: Domácnosti vodou nadále šetří, v průmyslu její spotřeba mírně roste

Češi v roce 2023 denně spotřebovali v průměru téměř 87 litrů vody, což bylo o zhruba tři litry méně …