Prezident Hospodářské komory České republiky a zástupci zaměstnavatelů jednali o horním zákoně

31.08.2012 8:56

Prezident Hospodářské komory České republiky Petr Kužel a předseda Zaměstnavatelského svazu důlního a naftového průmyslu Zdeněk Osner jednali s předsedou vlády České republiky Petrem Nečasem o problému tzv. malé novely horního zákona. Předmětem jednání bylo odstranění vyvlastňování pozemků ze stávajícího horního zákona a zároveň ochrana ložisek strategických nerostných surovin.

Prezident Hospodářské komory České republiky a zástupci zaměstnavatelů jednali o horním zákoně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Kužel, prezident Hospodářské komory České republiky

Premiér Petr Nečas ujistil prezidenta Hospodářské komory České republiky a předsedu ZSDNP (kteří zastupovali i další subjekty), že vláda citlivě posuzovala a projednávala široké spektrum problémů zasahujících jak podnikatele, tak zájmy státu, dotčených hornických regionů a jejich obyvatel.

V této souvislosti premiér zdůraznil, že je v současnosti urychleně připravována tzv. velká novela horního zákona, ve které budou zohledněny veškeré výše uvedené aspekty a bude připravena k projednání ve vládě v průběhu měsíců září či října 2012. Projednána v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR by měla být do konce roku 2012.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komora.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…