Prezident komory zahájil nový školní rok studentů střední odborné školy: Řemeslu se začíná blýskat na lepší časy

01.09.2016 10:49

Více než 400 žáků Střední odborné školy stavební a zahradnické na Jarově a jejich kantory přivítal dnes v novém školním roce prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý. Ve svém projevu na půdě školy zdůraznil nutnost vzdělávání v technických oborech, poukázal také na pomalu probíhající změnu v preferencích žáků při výběru studijních oborů.

Prezident komory zahájil nový školní rok studentů střední odborné školy: Řemeslu se začíná blýskat na lepší časy
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

„Vítám Vás zde jako budoucí pracovníky v perspektivních oborech, které podporují průmyslový a technický rozvoj České republiky. Studujete obory, po jejichž absolvování vás čeká jistota a uplatnění na trhu práce, jsem tedy velmi rád, že vás tu letos vítám v hojnějším počtu než loni,“ uvedl dnes při svém vystoupení prezident HK ČR Vladimír Dlouhý a zároveň upozornil na Národní soustavu kvalifikací, prostřednictvím které i HK ČR nabízí získání celé řady užitečných profesních kvalifikací.

Postupnou změnu kurzu směrem k řemeslným oborům potvrzuje též ředitel školy Miloslav Janeček: „Jsme velice rádi, že stoupá počet žáků v prvních ročnících. Oproti loňsku, kdy nastoupilo 350 studentů, jich letos máme o 60 více. A to přestože počet deváťáků není nijak vyšší, naopak mírně klesl. Nárůst žáků je daný tím, že se o řemesle víc mluví. Rodiče vidí, že řemeslníci se nemají špatně, ti šikovní si mohou dost vydělat. A tak se nebojí je na řemeslo dát. Tento obrat je určitě dobrá zpráva.“

Střední odborná škola stavební a zahradnická vyučuje maturitní, učňovské i nástavbové obory a svým studentům nabízí kvalitní zázemí pro kariérní start. Škola spolupracuje s cechy a řemeslnými společenstvy, během studia mohou žáci vyrazit na zkušenou do ciziny v rámci programu Erasmus+: Leonardo da Vinci – Projekty mobility. Absolventi navíc dostanou na závěr svého studia kromě maturitního vysvědčení nebo výučního listu též celoevropsky uznávaný certifikát Europass.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…