Příkladná spolupráce ÚZSVM a hasičského sboru šetří značné finanční prostředky

20.03.2016 20:09

Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje (HZS) zajistil v České Lípě rizikové kácení stromů na pozemcích Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM). Jednalo se o pokácení šesti vzrostlých stromů, jenž byly označeny dendrologickým posudkem jako havarijní a ohrožující bezpečnost.

Příkladná spolupráce ÚZSVM a hasičského sboru šetří značné finanční prostředky
Foto: ÚZSVM
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

Jelikož kácení probíhalo v centru České Lípy, předcházela samotnému pokácení důkladná příprava, včetně zajištění povolení komplexní uzavírky místní komunikace, zajištění odtahové služby a v neposlední řadě i potřebného dopravního značení. Kácení stromů prováděl Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje na základě uzavřeného memoranda o spolupráci mezi ÚZSVM a Generálním ředitelstvím HZS ČR.

Práce proběhly bez sebemenších problémů, přičemž ze strany HZS bylo toto kácení provedeno v rámci přípravy a výcviku příslušníků hasičského sboru k ochraně životů, zdraví a majetku. Jedná se o příklad spolupráce mezi dvěma organizačními složkami státu, v rámci níž došlo k úspoře finančních prostředků ze státního rozpočtu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…