Příležitost rozšířit řady důstojníků BIS stále trvá

29.02.2016 10:53

Neobvyklá povaha práce zpravodajské služby klade na její příslušníky výjimečné nároky. Každý zájemce musí dobrovolně projít náročnými prověrkami zaměřenými na jeho spolehlivost, schopnosti, osobní vlastnosti a modely chování v různých situacích. Součástí přijímacího procesu jsou psychologické i fyzické testy a ověření zdravotní, osobnostní a bezpečnostní způsobilosti.

Příležitost rozšířit řady důstojníků BIS stále trvá
Foto: bis.cz
Popisek: Odznak BIS

Uchazeč si musí být vědom, že práce v BIS je službou demokracii, bezpečnosti a zájmům České republiky. Úvodem svého rozhodování by si měl také položit otázku, zda uznává potřebu existence tajné služby ve svobodné, demokratické společnosti a je ochoten a schopen se s ní identifikovat. Potlačit bude muset přirozenou touhu po veřejném uznání či satisfakci a podřídit ji důvěrnosti a mlčenlivosti. Přijmout musí i nepsanou zásadu, že Služba má z bezpečnostních důvodů právo přiměřeně nahlížet do jeho soukromého života.

Vítáme jak zájemce o operativní práci v terénu, tak zájemce  trpělivý, schopný podřídit se autoritě a týmu. Musí umět rychle se rozhodovat a mít výborné komunikační dovednosti. Nikdy nesmí být impulzivní, agresivní, nenávistný a výstřední v chování.

U vysokoškolských uchazečů oceníme prokazatelné znalosti např. z oblasti práva a právní vědy, ekonomie, politologie, přírodních věd (biologie, chemie), společenských věd, informačních technologií, mezinárodních vztahů, diplomacie a jazykově zaměřených oborů studia (filologie, překladatelství/tlumočnictví).

Šanci u nás mají i středoškoláci s maturitou,  kteří mohou nalézt uplatnění např. v naší sledovací službě, v administrativě, při ochraně objektů, v oblasti dopravy, nebo v oblasti výpočetní a sdělovací techniky.

Každý uchazeč musí splňovat kritéria daná zákonem 361/2003 Sb. o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů:

  • občan České republiky starší 18 let
  • bezúhonnost
  • negativní lustrační osvědčení
  • fyzické a duševní zdraví
  • kvalifikační předpoklady – pro výkon povolání zpravodajského důstojníka je podmínkou dokončené vysokoškolské vzdělání a znalost anglického jazyka

A ještě jedna příležitost. Podobně jako jiné velké organizace i u nás je zázemí, které mnohdy není vidět, ale tvoří důležitou součást firmy. Jsou zde místa, která zajišťují běžný provoz, ať už z oblasti bezpečnosti, logistiky nebo například spisové služby. Tyto pozice nevyžadují služební, ale pouze běžný pracovní poměr. Jinými slovy - uplatnit se u nás mohou i šikovní řemeslníci, kteří perfektně zvládají svoji práci - např. elektrikáři, malíři, pracovníci úklidu a údržby, strážní apod.

Zájemcům o uplatnění v rámci Bezpečnostní informační služby doporučujeme, aby zasílali své žádosti o přijetí, které obsahují strukturovaný životopis a motivační dopis ve formátu PDF nebo MS Word, na emailovou nebo poštovní adresu. Každá žádost je posuzována individuálně. Více informací je k dispozici v sekci "Zaměstnání".

Kontakt:
    
Personální kancelář
       P.O.Box 1, Pracoviště 62
       Praha 57
       Tel: 224 235 496
     
E-mail: personal@bis.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…