Přípravy na tradiční festival vzdělanosti Schola Pragensis vrcholí

12.08.2015 12:23

Rada hlavního města Prahy na úterním zasedání schválila architekta jubilejního 20. ročníku přehlídky a výstavy oborů vzdělání pražských středních a vyšších odborných škol Schola Pragensis, jež se uskuteční v Kongresovém centru Praha ve dnech 26. až 28. listopadu 2015. Součástí výstavy bude i doprovodná přehlídka osmi cechů a oborových organizací. Po jednání rady to uvedla radní pro školství a sociální politiku Irena Ropková.

Přípravy na tradiční festival vzdělanosti Schola Pragensis vrcholí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti, ilustrační foto

Tradiční výstava Schola Pragensis je zaměřena především na žáky devátých tříd, jejich rodiče a rovněž na další zájemce o studium na středních školách v Hlavním městě Praze. „Na výstavě prezentují školy zřizované hlavním městem návštěvníkům výsledky své práce, zájemci tak mohou přímo na přehlídce utvořit představu o nabídce vzdělání v kraji, porovnávat jednotlivé školy a získat celou řadu informací, které jsou pro rozhodování o další budoucnosti velmi důležité,“ vysvětluje radní Ropková.

Letošní ročník přehlídky nese heslo ‚Zvolím si srdcem‘. „Jeden ze soutěžních návrhů na oficiální plakát výstavy obsahoval pod velkým srdcem složeným z názvů jednotlivých povolání právě toto heslo, které nás velmi zaujalo, protože by žáci o své budoucnosti neměli rozhodovat jenom hlavou, ale určitě i srdcem,“ uvedla radní. Autorkou vítězného návrhu je Faustýna Kuklová ze Soukromé vyšší odborné školy umění a reklamy, s.r.o.

Už potřetí se návštěvníkům výstavy představí i jednotlivé cechy a oborové organizace. „Chceme seznámit žáky, pedagogy i širokou veřejnost s technickými řemesly, které si budou návštěvníci navíc moci i vyzkoušet,“ vysvětluje Ropková. Oborové organizace a cechy budou také poskytovat široký informační servis o konkrétních řemeslných oborech a organizovat soutěž pro žáky a učitele základních škol.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…