Pro Libertate: Nezasahujte do mých rodičovských práv, vyzývá otec studenta ze Slaného

13.08.2021 19:36

Máme zájem pokračovat v prezenční výuce! Přicházíme s jedinečnou možností, jak zabránit šíření nákazy! Ochráníte nejen sami sebe, ale i vaše okolí! Nabízíme hromadné očkování pro všechny studenty bez registrace a bez čekání na termín k očkování! To jsou základní sdělení ředitele gymnázia ve Slaném, které poslal e-mailem všem svým studentům. „Je to nehorázné! O tom, zda se můj syn nechá naočkovat, rozhodneme společně s ním a jeho lékařem,“ říká otec jednoho ze studentů gymnázia a vyzval ředitele, aby se zdržel protiprávních zásahů do rodičovských práv a zjednal nápravu závadného stavu.

Pro Libertate: Nezasahujte do mých rodičovských práv, vyzývá otec studenta ze Slaného
Foto: Hans Štembera
Popisek: Očkování proti koronaviru, ilustrační foto

V průběhu posledního červencového týdne obdrželi rodiče a studenti Gymnázia Václava Beneše Třebízského ve Slaném od ředitele školy e-mail s nabídkou plošného očkování. Konstatuje v něm, že se na začátku školního roku předpovídá opětovné zavádění opatření proti šíření covidové nákazy a očkování může zmírnit jejich přijímání. „Zamyslete se prosím (pokud jste tak již neučinili) nad možností ochránit nejen sebe, ale i vaše okolí, očkováním. Protože by mělo být naším společným zájmem zajištění chodu školy i v případě nepříznivého vývoje pandemické situace (ministerstvo připravuje pro očkované zmírnění povinných opatření na ochranu proti COVIDu),“ píše ředitel. „On absolutně ignoruje, nerespektuje moje rodičovská práva. Pedagog by měl děti vzdělávat a ne vyvíjet na ně nátlak. Musím se proti tomu ohradit, proto jsem vyhledal právníka,“ uvádí otec studenta.

Advokáti z Pro Libertate – Institutu práva a občanských svobod vyzvali ředitele gymnázia ve Slaném, aby se zdržel protiprávních zásahů do rodičovských práv, napravil závadný stav a písemně se studentovi a jeho otci omluvil. „Pan ředitel zřejmě nabyl dojmu, že disponuje širšími pravomocemi, než mu ve skutečnosti svěřuje školský zákon. Jeho jednání představuje naprosto bezprecedentní a ničím neodůvodněný zásah do rodin, do osobnostních a rodičovských práv rodičů a studentů gymnázia,“ konstatuje advokát Vladimír Mrkvička, spoluzakladatel institutu, a pokračuje: „Protiprávnost a nebezpečnost jeho e-mailového sdělení ještě násobí všem známá fakta, že vakcína je prozatím pouze ve stadiu klinického hodnocení a dosud nejsou známy veškeré negativní účinky po aplikaci, a to zejména z dlouhodobého hlediska.“

„Pokud se nám ředitel gymnázia neomluví, jsem rozhodnutý jít dál. Chci, aby můj syn mohl beze strachu a bez jakýchkoliv podmínek chodit do školy,“ uzavírá otec studenta. „Celá ta dezinformační propaganda a manipulace kolem očkování, diskriminace neočkovaných i tendence zavést ve školách segregaci mezi dětmi, jen potvrzují, že nejde o zdraví lidí, ale o byznys a politiku. Proti podobným praktikám je potřeba se postavit,“ dodává na závěr advokát Tomáš Nielsen, předseda institutu Pro Libertate.

Pro Libertate – Institut práva a občanských svobod:

Pro Libertate – Institut práva a občanských svobod je odborným sdružením právníků, které hájí hodnoty, jako je lidská důstojnost, právo na soukromí, právo na soudní ochranu apod. Dlouhodobě vystupuje proti opatřením Vlády ČR i Ministerstva zdravotnictví, protiústavně omezujícím individuální práva a svobody, s cílem vrátit ČR k základním principům demokratického právního státu. Tato opatření dlouhodobě napadá u Nejvyššího správního soudu i u Ústavního soudu, podává podněty orgánům činným v trestním řízení proti nejkřiklavějším trestným činům, její členové poskytují právní ochranu i těm, kdo se postavili státní zvůli a kdo nadále hájí principy humanismu a demokracie. Pro Libertate zveřejňuje manuály a doporučení ve vztahu k existujícím opatřením MZ. Úzce spolupracuje s iniciativou Zdravé fórum a mnoha odborníky z řad lékařů, biologů, matematiků či psychologů. Aktivní činnost vyvíjí také na mezinárodní úrovni. Více na: www.prolibertate.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…