Probační a mediační služba přivítala norské kolegy

08.09.2017 14:14

V rámci projektu "Výměnná studijní cesta v rámci Norska a České republiky – výměna zkušeností a sdílení dobré praxe v oblasti elektronického monitoringu" financovaného prostřednictvím EHP a Norských fondů, proběhly na přelomu srpna a září dvě studijní cesty.

Probační a mediační služba přivítala norské kolegy
Foto: Probační a mediační služba ČR
Popisek: Probační a mediační služba ČR, logo.

Experti z Probační a mediační služby se v uplynulých dvou týdnech intenzivně věnovali aktuální problematice elektronického monitoringu. Nejprve sbírali zkušenosti v Norsku, kde je elektronický monitoring požíván již téměř deset let. Počátek září byl věnován návštěvě zástupců Norské nápravné služby v České republice, kde je implementace elektronického monitorovacího systému prozatím v počátcích. Odborníci z obou zemí tak byli schopni sdílet informace a zkušenosti v oblasti elektronického monitorování v rámci celého probačního systému.

„Vzájemná výměna zkušeností je pro nás všechny nesmírně cenná. Byť v systému trestní justice elektronický monitoring využíváme již mnoho let, máme se i my stále co učit. Spolupráci s Českou republikou si nemůžeme vynachválit,“ uvedl šéf norské delegace Geir Jensen.

Elektronický monitorovací systém (EMS) je nástrojem pro kontrolu trestu domácího vězení jako alternativního řešení pro vazbu a trest odnětí svobody. Do budoucna se předpokládá i využití EMS pro kontrolu extramurálních aktivit odsouzených, ochranné léčby či zákazů vstupu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…