Projekt Probačky pomáhá na Českolipsku zapojit komunitu do práce s lidmi s trestní minulostí

19.04.2018 16:10

Již druhé setkání zástupců trestní justice a neziskových organizací, kteří pomáhají s přípravou odsouzených na bezpečný návrat do společnosti, se konalo koncem března. Schůzku zorganizovali specialisté z programu Rozvoj restorativní praxe, který je v regionu zaměřen na podporu pravidelné komunikace a spolupráce mezi místní veřejností a Věznicí Stráž pod Ralskem.

Projekt Probačky pomáhá na Českolipsku zapojit komunitu do práce s lidmi s trestní minulostí
Foto: Probační a mediační služba ČR
Popisek: Probační a mediační služba ČR, logo.

Setkání byli přítomni zástupci neziskových organizací a Charity České Kamenice, zástupci věznice, střediska Probační a mediační služby v České Lípě, sociální kurátoři měst Česká Lípa a Nový Bor, spolupracovnice Hospodářské komory a další.

„Na setkání již bylo patrné, jak služby poskytované ve věznici se začínají propojovat se službami v komunitě. Odsouzení se tak vracejí do společnosti lépe připraveni a navíc vybaveni informacemi, na koho se v případě potřeby mohou obrátit s žádostí o radu či o pomoc,“ uvedla Mgr. Alena Tesarčíková, komisařka Komisí pro podmíněné propuštění, které organizuje Probační a mediační služba.

Podle Tesarčíkové program pomáhá klientům řešit finanční gramotnost a dluhové a adiktologické poradenství. Specialisté pracují také s rodinou klientů, pomáhají zprostředkovat či zajistit lidem s trestní minulolstí ubytování, rekvalifikační kurzy včetně burzy práce.

Všichni zúčastnění ocenili spolupráci s Věznicí Stráž pod Ralskem, která vytváří podmínky k prohloubení spolupráce a podpory aktivit či služeb, které se zaměřují na ošetření rizik souvisejících s bezpečným propuštěním pachatele na svobodu a které mohou vést ke snížení rizika opakování trestné činnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…