Průzkum trhu na lehká terénní vozidla vstoupil do další fáze

17.04.2017 12:53

Ministerstvo obrany 28. dubna pořádá další Průmyslový den k možnostem modernizace lehkých terénních vozidel v armádě. Jedná se o součást marketingového průzkumu, jehož cílem je od dodavatelů získat podrobná data o parametrech nabízených vozidel včetně schopností, takticko-technických údajů, provozních údajů, nákladech či dalších datech zahrnující životní cyklus.

Průzkum trhu na lehká terénní vozidla vstoupil do další fáze
Foto: Armáda ČR
Popisek: Armáda ČR, logo.

Lehká terénní vozidla plní v Armádě České republiky nezanedbatelnou funkci v oblasti mobility a jsou neodmyslitelnými prostředky ozbrojených sil především v oblastech bojového zabezpečení a logistické podpory.

Hlavní typy používané v současné době v AČR jsou vozidla UAZ a Land Rover Defender.  Oba typy vozidel, ač prošly modernizací, beznadějně technicky zastarávají, a proto ministerstvo obrany rozhodlo o jejich postupné obměně novým typem vozidla.

Z tohoto důvodu MO ČR přistoupilo k provedení průzkumu trhu s lehkými terénními vozidly.

Poptáváme vozidla v několika variantách

Nová terénní vozidla jsou požadována v několika variantách, a to kombi s pevnou střechou, variantou s nákladovým prostorem krytým plachtou umožňující přepravu materiálu a osob, skříňová varianta má umožnit zástavbu různého speciálního vybavení (např. ambulance), poptávanou variantou má být i vozidlo se zvýšenou balistickou ochranou proti lehkým pěchotním zbraním.

Celý proces průzkumu trhu byl de facto zahájen Průmyslovými dny LAV ve Vyškově, které proběhly ve dnech 27. a 28. února 2017. V prostorách Vojenské akademie uchazeči o zakázku předvedli zástupcům ministerstva obrany a Armády ČR do detailu své produkty a technická řešení včetně dynamických ukázek na polygonu.

Informace od dodavatelů do začátku června

Aktuálně pracovníci marketingového oddělení Sekce vyzbrojování a akvizic připravili Žádost o informace (Request for information - RFI), jejímž cílem je od dodavatelů získat podrobná data o parametrech nabízených vozidel včetně schopností, takticko-technických údajů, provozních údajů, nákladech či dalších datech zahrnující životní cyklus.

Na případné poskytnutí informací mají dodavatelé čas odpovědět do 7. června 2017.

Zároveň v rámci marketingového průzkumu bude 28. dubna 2017 uspořádán další Průmyslový den, kde budou účastníci seznámeni s aktuálním stavem projektu včetně detailnějších vysvětlení požadavků budoucího uživatele z hlediska naplnění projektu modernizace.

Průmyslový den je neveřejný, určený pouze pro zástupce oslovených výrobců, zástupce Sekce vyzbrojování a akvizic MO ČR, Generálního štábu a specialisty z řad AČR.

Informace obdržené od potenciálních dodavatelů poslouží pro zpracování souhrnného materiálu o možnostech modernizace lehkých terénních vozidel, který poslouží pro další plánování a rozhodování v rámci modernizačního programu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …