První náměstek hejtmanky Knot se zajímal o možnosti spolupráce mezi Jihočeským krajem a Motorem Jikov

11.08.2017 7:29

Seznámení s provozem a možnosti spolupráce mezi Jihočeským krajem a Motorem Jikov. To byl hlavní cíl čtvrteční návštěvy prvního náměstka hejtmanky Josefa Knota ve výrobě této firmy v Českých Budějovicích a Soběslavi.

První náměstek hejtmanky Knot se zajímal o možnosti spolupráce mezi Jihočeským krajem a Motorem Jikov
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

„Je důležité, aby politik nebyl odtržen od reality. Proto jsem se rozhodl, že navštívím několik významných jihočeských firem, abych se podrobně seznámil s tím, jak se jim daří na tuzemských i zahraničních trzích a v čem bychom jim mohli jako kraj ve spolupráci s hospodářskou komorou vyjít vstříc,“ uvedl Knot.

Kraj, coby zřizovatel střední škol, potřebuje zpětnou vazbu od zaměstnavatelů

Pro svou první zastávku si vybral Motor Jikov, konkrétně jeho závody v Českých Budějovicích a Soběslavi. „Teprve přímo v prostředí výrobního závodu zjistíte, jak přistupují k zaměstnancům, jaký mají výrobní program, či si vzájemně s jejím vedením můžeme říct, co od sebe očekáváme. Pro mě je důležitá podpora nových chytrých technologií, takže jsem velice rád slyšel, že Motor investuje nemalé částky i do vědy a výzkumu,“ řekl Knot.

První náměstek se dále zajímal i o zaměstnaneckou politiku Motoru Jikov a nábor nových pracovních sil z řad absolventů. „Kraj, coby zřizovatel střední škol, potřebuje zpětnou vazbu od zaměstnavatelů, o jaké obory je mezi nimi zájem. A i v této firmě mi potvrdili, že stále trvá hlad po absolventech technických směrů. To je pro nás signál, abychom i nadále na krajské úrovni pokračovali v jejich podpoře,“ uzavřel Knot.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…