Prvního dubna se opět otevře Valdštejnská zahrada

28.03.2018 20:09

Valdštejnská zahrada je svou rozlohou bezmála půldruhého hektaru druhou největší zahradou v centru Prahy. Její součástí je umělá krápníková stěna ze 17. století, velkolepá barokní stavba sala terrena nebo rozlehlý bazén s různými druhy ryb.

Prvního dubna se opět otevře Valdštejnská zahrada
Foto: Hans Štembera
Popisek: Valdštejnská zahrada

K vidění budou po zimě také dlouholetí obyvatelé zahrady – pávi bílí, korunkatí a výři velcí. Veřejnosti je zahrada přístupná denně až do konce října, s výjimkou krátkodobých uzavírek z důvodu konání mimořádných akcí nebo při vydatných deštích, kdy musí zůstat z bezpečnostních a technických důvodů zavřená. Informace o historii Valdštejnské zahrady a otevírací době najdete na webu Senátu.  

V posledních dnech dochází k údržbě mlatových povrchů zahrady, dokončování zahradnických prací a také renovaci pětice kašen, které budou napuštěny vodou. Vzhledem k nepříznivému počasí na konci března bude část prací dokončena za provozu.

S příchodem jarní sezony se veřejnosti také opět rozšiřují možnosti k návštěvě historických prostor Valdštejnského paláce. Počínaje velikonočním víkendem až do konce října si mohou zájemci prohlédnout Valdštejnský palác o víkendech a státních svátcích. Podrobné informace k otevírací době Valdštejnského paláce a dalších prostor sídla Senátu jsou uvedeny na webu Senátu.

Sídlo Senátu stejně jako v minulých letech bude prostorem, kde se uskuteční mnoho kulturních a společenských akcí pro veřejnost. V letošním roce se navíc některé z nich připravují u příležitosti 100. výročí vzniku Československa a dalších významných výročí. První takovou akcí bude výstava Okamžiky století, kterou si mohou zájemci prohlédnout od 1. dubna ve Valdštejnské zahradě. Výstava představí snímky fotografů ČTK zachycující nejdůležitější okamžiky uplynulého století existence ČTK a potažmo také naší země. Panely s poutavými fotografiemi stoleté historie ČTK budou ve Valdštejnské zahradě až do 18. května 2018.

Od prvního květnového čtvrtka až do poloviny září se budou stejně jako v minulých letech v zahradě konat koncerty Kulturního léta v Senátu. Každý čtvrtek od 17:00 hod. se představí hudební a taneční tělesa z regionů jednotlivých senátorů z celé ČR. Koncerty se konají za každého počasí. Akce pro veřejnost ve Valdštejnské zahradě vyvrcholí tradičním setkáním s občany, které se letos uskuteční 8. září. Průběžně aktualizovaný program akcí pro veřejnost je na webu Senátu. Vstup na všechny akce pro veřejnost v sídle Senátu je zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…