RČSOK: Vízovou situaci v ČR je nutné začít řešit

16.07.2013 13:23 | Zprávy

Rusko-česká smíšená obchodní komora pokračuje dále ve svém snažení prosadit zjednodušení vízové ??problematiky a navrhnout další možnosti dlouhodobého pobytu v České republice pro cizince-podnikatele. Orgány veřejné správy ČR v reakci na četné stížnosti v záležitostech víz, a také povolení k dlouhodobému pobytu, připravily návrh zákona o pobytu cizinců na území České republiky, který nahradí zákon 326/1999 Sb.

RČSOK: Vízovou situaci v ČR je nutné začít řešit
Foto: Rusko-česká smíšená obchodní komora
Popisek: Rusko-česká smíšená obchodní komora

V rámci aktivity Rusko-české smíšené obchodní komory je v současnosti jednou z hlavních priorit pomoci vytvářet příznivé podmínky pro podnikatelskou činnost ruských společností a občanů v České republice. Nový zákon se bude řídit kromě obecných ustanovení také poskytováním dlouhodobého povolení k pobytu za účelem zaměstnání (pracovní vízum, modrá karta, vízum vysoce kvalifikovaného zaměstnance při převodu podniku). Zákon bude rovněž ovlivňovat ustanovení upravující pobyt cizinců na území České republiky za účelem podnikání. Návrh zákona by měl zahrnovat také postup pro vydání víz pro zahraniční investory.

Očekává se, že návrh zákona může být předložen vládě ještě v letošním roce

Rusko-česká smíšená obchodní komora již v červnu na konferenci o vízových otázkách, které se účastnili zástupci podnikatelských sdružení, asociací a obchodních komor, připravila první podklady pro návrh zákona v záležitostech víz a povolení k dlouhodobému pobytu pro podnikatele. Komora bude nyní dále pokračovat ve spolupráci s účastníky konference v hledání dalších řešení této problematiky, obecně velmi důležité pro rozvoj mezinárodní spolupráce.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Akce v terénu, které pořádá Dům přírody Brd, si navštěvníci oblíbili

20:48 AOPK ČR: Akce v terénu, které pořádá Dům přírody Brd, si navštěvníci oblíbili

Dům přírody Brd v létě oslaví rok od svého otevření. Lidé si do nového návštěvnického střediska hned…