RETIA: General Dynamics European Land Systems v Pardubicích

12.07.2018 9:59

Představitelé společnosti General Dynamics European Land Systems se setkali se zástupci Pardubického kraje a firem působících v regionu.

RETIA: General Dynamics European Land Systems v Pardubicích
Foto: Retia
Popisek: Retia

V těchto dnech se vysocí manažeři skupiny General Dynamics European Land Systems (GDELS) setkávají s představiteli různých českých průmyslových podniků a jednají o možné budoucí spolupráci. Ve středu 11. července navštívili Pardubický kraj a v sídle krajského úřadu se setkali se zástupci kraje a také několika firem z pardubického regionu a rovněž s novináři.

Zástupci společnosti GDELS, předního evropského výrobce pozemní vojenské a speciální techniky i systémů, který je součástí americké skupiny General Dynamics Corporation, ve dnech 10., 11. a 12. července podnikají pracovní cestu po několika lokalitách České republiky, aby se setkali se zástupci vyznaných českých firem. Během tohoto průmyslového turné přední manažeři GDELS hledají partnery mezi soukromými i státními průmyslovými podniky pro program výroby, vývoje a dodávek pásových obrněných vozidel ASCOD 2 i pro další projekty. Vozidla ASCOD 2 společnost GDELS plánuje nabídnout české armádě v rámci připravovaného výběrového řízení na nástupce končících vozidel BVP-2 ve výzbroji AČR.

Jde o významnou událost nejen pro dotyčné podniky, ale celkově pro český obranný a strojírenský průmysl, neboť se potenciálně jedná o zakázky v řádech desítek miliard Kč. GDELS je také první firmou ze všech potenciálních účastníků výběrového řízení na nová pásová vozidla pro AČR, která jedná v takto širokém rozsahu o potenciální spolupráci s českými podniky. GDELS nabízí českým podnikům spolupráci a účast na projektu vozidel ASCOD 2 pro AČR v rozsahu až 80 procent objemu výroby a vývoje i realizace dodávek, přičemž 20 procent tvoří komponenty či služby, které český průmysl v současnosti nemůže nabídnout nebo není schopen vyrobit. Odpovídá to firemní strategii GDELS být globálním hráčem na světovém trhu speciálních technologií, ale zároveň spolupracovat s lokálními partnery a přinášet do této spolupráce špičkové světové technologie a know-how.

Středečního setkání s mezinárodním týmem GDELS vedeného Jensem Bauerem, hlavním ředitelem pro mezinárodní průmyslovou a obchodní spolupráci, na úřadě Pardubického kraje se zúčastnili, mimo jiných, člen Rady Pardubického kraje Bohumil Bernášek, ředitelka Krajské hospodářské komory Pardubického kraje Eva Malinová, dále Richard Červinka, ředitel Regionální rozvojové agentury Pardubického kraje a rovněž zástupci firem RETIA a ELDIS Pardubice. Pardubická RETIA je jednou z nejvýznamnějších technologických firem v Česku, která vyvíjí, vyrábí a modernizuje radary, raketové prostředky, systémy velení a řízení, záznamové systémy, UWB lokalizační zařízení a komunikační systémy. Tyto produkty dodává Armádě ČR i armádám spojeneckých států NATO, nepřímo i Severoatlantické alianci a dalším vojenským a civilním zákazníkům v ČR i ve více jak 40 zemích světa. ELDIS Pardubice se specializuje především na oblast vývoje a výroby radarové techniky a systémů pro řízení letového provozu a v současnosti je vedoucí český výrobce aktivních radarových systémů. Produkty společnosti používají zákazníci ve více než pětadvaceti zemích po celém světě, včetně České republiky, přičemž tyto radarové systémy slouží civilním organizacím zajišťujícím řízení letového provozu i vojenským subjektům.

Ve středečních odpoledních hodinách se pak tým společnosti GDELS přesunul do sídla firmy RETIA, kde proběhla další setkání a konkrétní jednání o možné budoucí spolupráci nejen s představiteli RETIE a ELDISU, ale i s dalšími podnikatelskými subjekty působícími v Pardubickém kraji. Konkrétně šlo o firmy EXCALIBUR ARMY, AVIA Motors, KARBOX, JHV Engineering, Awos, Drahoš a PLC Services.

Již v minulosti společnost GDELS prokázala schopnost najít partnery mezi českými podniky a do praxe uvézt konkrétní formy spolupráce při projektu výroby a dodávek vozidel Pandur II 8x8 pro českou armádu v hodnotě přes 15 miliard Kč. Do realizace projektu se zapojilo přes 10 tisíc zaměstnanců z více než 50 českých firem. Navíc spoluprací s GDELS na projektu Pandur II 8x8 česká ekonomika získala přímé offsety v hodnotě bezmála 4,9 miliardy Kč a celkový objem offsetových projektů dosahoval hodnoty 18,5 miliardy Kč.

Společnost GDELS má výrobní závody v Německu, Rakousku, Španělsku a Švýcarsku. Armádám Rakouska, Španělska, Velké Británie a dalších zemí dodává kolová i pásová vozidla se špičkovými technickými parametry a nejmodernějším elektronickým vybavením, např. pásová bojová vozidla pěchoty Ulan, Pizzaro a Ajax na podvozkové platformě ASCOD 2.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…