ŘSD podepsalo s Krajskou správou údržby silnic Středočeského kraje memorandum o spolupráci

06.07.2015 13:16

ŘSD a KSÚS se v rámci memoranda shodují na základních principech a cílech při přípravě, realizaci a údržbě pozemních komunikací, které se nacházejí na území Středočeského kraje.

ŘSD podepsalo s Krajskou správou údržby silnic Středočeského kraje memorandum o spolupráci
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

Zejména v současné situaci, kdy je na opravy státních i krajských komunikací připraveno výrazné množství finančních prostředků a pracuje se hodně jak na dálnicích, rychlostních silnicích a silnicích prvních tříd, které patří do odpovědnosti ŘSD ČR, tak na silnicích nižších tříd, které má ve správě právě kraj, je nanejvýš důležité zajistit společný postup, koordinaci a především komunikaci doslova na každé zahajované opravě,“ komentoval podepsání memoranda generální ředitel ŘSD Jan Kroupa.  

Středočeský kraj i ŘSD se shodují na prioritních stavbách, které je ve Středočeském kraji potřeba vybudovat. „Považujeme za nezbytné urychlení investorské přípravy a realizace všech nedokončených staveb Silničního okruhu kolem Prahy, dálnice D3, rychlostních silnic R6 a R7 ve Středočeském kraji včetně vybudování souvisejících přeložek silnic II. a III. tříd a také zkapacitnění silnice I/12. Prioritou je pro nás také výstavba obchvatu Kralup nad Vltavou a propojení komunikací R7 a D8, které bude realizovat Středočeský kraj. Důležité je také zintenzivnění oprav a modernizace silnic II. a III. tříd,“ uvedl hejtman Středočeského kraje Miloš Petera.

Obě strany se dohodly na vzájemné koordinaci připravovaných a realizovaných staveb a na prohloubení vzájemné spolupráce v podobě odborné technické pomoci, konzultací či při zajišťování potřebných finančních prostředků na zajištění oprav a údržby pozemních komunikací.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…