RWE už obnovila odběr plynu pro 1 200 zákazníků

11.06.2013 21:22

RWE se snaží maximálním způsobem občanům pomáhat při obnově dodávky plynu do jejich domovů. V terénu se pohybuje stále více než 150 pracovníků RWE, kteří neustále monitorují stav odběrných plynových zařízení zákazníků, pomáhají odběratelům s otevřením hlavních uzávěrů plynu a obnovou odběru plynu, případně jim poskytují další rady týkající se jejich plynových zařízení. Rovněž byla posílena nonstop pohotovostní linka 1239, kde lidé získají informace, co udělat s jejich odběrným plynovým zařízením po příchodu domů.

RWE už obnovila odběr plynu pro 1 200 zákazníků
Foto: red
Popisek: RWE

„Do této chvíle RWE v postižených oblastech, obnovila dodávku plynu pro přibližně 1 000 odběratelů, především v obcích na Kolínsku, Mělnicku, Berounsku a částečně na Litoměřicku. Tam se nám podařilo zprovoznit i odběrná plynová zařízení v Terezíně, kde bylo uzavřeno více než 300 hlavních uzávěrů plynu,“ řekl Pavel Káčer, jednatel RWE Distribuční služby. Dále v zaplavených obcích na Jičínsku, Trutnovsku a Mělnicku pracovníci RWE zkontrolovali, vyčistili nebo opravili dalších 200 hlavních uzávěrů plynu a plynových pilířů, případně vyměnili zatopený plynoměr a domovní regulátor.
 
V současnosti je stále v zatopených oblastech, především na Litoměřicku a Ústecku, uzavřeno 943 hlavních uzávěrů plynu. „Zde čekáme, až odpadne voda a naši pracovníci se dostanou ke kontrole plynových zařízení odběratelů,“ dodal Káčer.
 
Již minulý týden RWE oznámila, že ve spolupráci se svými smluvními partnery zajistí a finančně přispěje na opravu plynových zařízení domácnostem, které vlastní domovní přípojky plynu a odběrná plynová zařízení a jsou zároveň odběrateli plynu.
 
Během přívalových děšťů a následných bleskových povodní RWE nezaznamenala závažnější poškození distribuční sítě. Dodávka zemního plynu zákazníkům tak probíhá bez problémů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …