Rada kraje se seznámila s podanými stížnostmi, peticemi a podněty na protikorupční linku

11.09.2015 20:01

Celkem 99 stížností, z toho 12 anonymních. Nejvíce směrem k obcím a jejich orgánům. Jedna petice a pět podnětů na protikorupční linku, která funguje již pět let. Radní Jihomoravského kraje se ve čtvrtek 10. září 2015 zabývali stížnostmi, peticemi a podněty za první pololetí letošního roku.

Rada kraje se seznámila s podanými stížnostmi, peticemi a podněty na protikorupční linku
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

„V loňském roce bylo 109 stížností v první půlce roku, takže počet klesl. Nejvíce, tedy 39, letos zatím bylo směrem k obcím a rozhodování orgánů obcí, kdy lidé nebyli spokojení s prací svých zastupitelů. 20 se týkalo fungování škol, ředitelů a vedení škol, 16 práce lékařů a zdravotnických zařízení,“ uvedl hejtman Michal Hašek.

Z hlediska subjektu, který stížnosti vyřizoval, jich nejvíce měl odbor školství, a to dvacet. Šestnácti se zabýval odbor zdravotnictví, patnácti odbor územního plánování a stavebního řádu.

„Petice byla v prvním pololetí směrem ke kraji podána jedna, ta se týkala oblasti dopravy. Dostali jsme ji na vědomí,“ sdělil hejtman.

Protikorupční linka přijala 5 podnětů. „Všechny byly anonymní. Směřovaly k údajné korupci ve veterinární správě, ovšem v jiném kraji, a to v Olomouckém. Podnět jsme Státní veterinární správě postoupili. Dvě podání poukazovala na údajné korupční jednání vedení domovů pro seniory, kde jsme okamžitě nařídili kontrolu, a korupce potvrzena nebyla. Další podnět se týkal údajného zneužití pravomoci veřejného činitele, a to v rámci práce jednoho starosty obce. Ani tam nebyly zjištěny indicie korupčního jednání. Poslední podání bylo předáno prostřednictvím ministerstva životního prostředí a naznačovalo možné korupční jednání jednoho z brněnských stavebních úřadů, věc jsme postoupili k vyřízení Magistrátu města Brna,“ řekl Michal Hašek s tím, že kraj poskytoval také telefonické konzultace v protikorupční oblasti. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

19:19 ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

Energetici na sobotu 4. května připravili pro malé návštěvníky speciální program zaměřený na výrobu …