Rada vlády pro seniory jednala o pomoci lidem s Alzheimerem

12.04.2017 21:06

Rada vlády pro seniory a stárnutí populace se na svém 31. jednání zabývala výsledky Analýzy kvality života seniorů v ČR, který pro MPSV zpracoval tým brněnské Mendelovy univerzity.

Rada vlády pro seniory jednala o pomoci lidem s Alzheimerem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad vlády, ilustrační foto

Tématem jednání bylo také plnění Národního akčního plánu pro Alzheimerovu nemoc a obdobná onemocnění na léta 2016 – 2019 za rok 2016. Členové Rady zároveň jednali i o spolupráci na soutěži Obec přátelská seniorům. Rada se do soutěže zapojí jako spoluvyhlašovatel a její členové se budou podílet na hodnocení projektů obcí.

Další důležitou součástí jednání Rady byla již tradičně zdravotnická témata. Projednávala se konkrétně problematika související s nádorovými onemocněními u seniorů. Řešila se hlavně účinnost preventivních programů a organizační aspekty péče s ohledem na specifické potřeby různých věkových skupin. Důležitým bodem bylo financování geriatrické následné a dlouhodobé péče. S ohledem na důležitost tématu a stav projednávání příslušné legislativy bude toto téma otevřeno na dalším jednání Rady. Členové Rady se také seznámili s aktuální situací a legislativními změnami u očkování pro seniory proti pneumokokovým nákazám. Vyjádřili znepokojení nad trvající praxí, kdy zdravotní pojišťovny hradí očkovací látku v ekonomicky nejméně náročné variantě, která je podle stanoviska odborných společností méně účinná právě u seniorské populace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

11:46 Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

Lokalita U Trojice v Pardubicích prochází změnou. Byly zde vysazeny tradiční odrůdy ovocných stromů.…