Řádění tornáda na jižní Moravě zasáhlo také do chodu České pošty

25.06.2021 18:47

Tornádo, které ve čtvrtek zasáhlo několik obcí na Břeclavsku a Hodonínsku, zasáhlo také do fungování České pošty a osobních životů pošťáků. Škody jsou hlášené jak na budovách, ve kterých pošta sídlí, tak i na vozidlech, která slouží k doručování zásilek. Celková výše škody se prozatím vyčísluje.

Řádění tornáda na jižní Moravě zasáhlo také do chodu České pošty
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Vzhledem k poškození objektů, přerušeným dodávkám elektrického proudu nebo osobním problematickým situacím eviduje Česká pošta v současné chvíli uzavírky či omezení provozu těchto poboček:

Břeclavsko:
Přítluky, Moravská Nová Ves, Partner Břeclav 3, Hrušky, Brumovice, Týnec u Břeclavě, Přítluky, Bulhary, Tvrdonice.

Hodonínsko:
Lužice, Dubňany, Hodonín 3, Ratíškovice, Rohatec, Dolní Bojanovice, Šardice, Starý Poddvorov, Sudoměřice.

Pobočky se v průběhu dne mohou postupně otevírat podle toho, jak bude v daném místě fungovat elektrický proud a zda budou zaměstnanci schopni se dostavit do práce.

Anketa

Má Robert Šlachta vaši důvěru?

56%
37%
hlasovalo: 16628 lidí

Česká pošta v návaznosti na situaci přesouvá do oblasti svou Mobilní poštu. Ta by měla v zasažených oblastech začít fungovat od pondělí 28. června. Podrobný popis zveřejníme v nejbližší době, mobilní pošta bude fungovat v nejpostiženějších obcích na Břeclavsku a Hodonínsku. A to včetně finančních služeb, kdy bude možné si vybrat finanční hotovost či převzít sociální dávky.

Přírodní živel zasáhl také do chodu doručovací sítě, poničena byla vozidla, především na Hodonínsku. Většina pošťáckých aut, konkrétně na depu Hodonín 17 z celkových 20, tam byla nějakým způsobem poškozena. Balíkoví doručovatelé, kteří kvůli tomu nemohli vyjet se svými zásilkami, nabídli výpomoc zasahujícím hasičům. Naopak listovní zásilky by měly být doručovány bez větších problémů.

Generální ředitel Roman Knap nabídl Hasičskému záchrannému sboru automobily České pošty, které operují v oblastech, které nebyly postiženy tornádem. Česká pošta zároveň vyhlásila pomoc, která poputuje pošťákům, kteří byli zasaženi přírodním živlem.

Zároveň je možné na všechny pošty v Olomouckém, Moravskoslezském, Zlínském a Jihomoravském kraji přinést hmotnou pomoc, především věci typu deky a oblečení apod., které pošta zdarma převeze lidem do postižených oblastí. Taková hmotná pomoc musí být vhodně zabalena a označena nápisem POMOC PRO JM.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…