Ředitelství silnic a dálnic připravuje nové kruhové objezdy v Lovosicích

02.02.2020 7:34

V rámci pravidelných setkání radních města Lovosice s vedením chomutovské Správy ŘSD byla nyní hlavním tématem realizace dvou kruhových objezdů ve městě a výsledky hlukového měření na dálnici D8.

Ředitelství silnic a dálnic připravuje nové kruhové objezdy v Lovosicích
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

Zkraje jednání starosta Lovosic Milan Dian vyzdvihl iniciativu ředitele Správy Chomutov Martina Vidimského a poděkoval zástupcům Správy ŘSD za dosavadní spolupráci, která je podle něj v mnoha ohledech příkladná. „Od posledního jednání v září loňského roku se hodně udělalo z toho, na čem jsme se domluvili. Velice oceňuji přístup ŘSD k řešení problémů v souvislosti se silnicemi ve správě státu,“ nechal se slyšet starosta Lovosic. ŘSD primárně opravilo asfaltové povrchy na silnici I/15, provedlo měření hluku v místech mostu u obce Vchynice a začalo řešit další bezpečnostní opatření na státních silnicích ve městě a okolí.

Radní tentokrát zajímaly harmonogramy výstavby dvou kruhových objezdů a převod silnice I/30 mezi Lovosicemi a Ústím nad Labem na silnici II. třídy. „Okružní křižovatku U Kapličky bychom chtěli začít stavět ještě v tomto roce, někdy v závěru. Nyní čekáme na vydání stavebního povolení,“ sdělil radním vedoucí úseku výstavby Správy Chomutov Marek Sotona. Podstatně náročnější okružní křižovatku v místech křížení silnice I/15 s Terezínskou ulicí chce ŘSD stavět v příštím roce. „Součástí stavby je totiž také realizace protihlukové stěny, na kterou bylo vydáno zatím nepravomocné územní rozhodnutí 8. ledna tohoto roku,“ vysvětlil postup přípravy Marek Sotona. Město Lovosice musí také schválit spolufinancování projektu a společně s ŘSD zajistit majetkové vypořádání před zahájením realizace.

Slovo dostal také zástupce Policie ČR, který poukázal na některá bezpečnostní opatření, která bude nutné v nejbližší době dokončit. Mezi ně patří i údržba zeleně v letních měsících. „Máme zasmluvněnou údržbu na dva roky, takže nedojde k tomu, že by křižovatky zarostly zelení, jako tomu bylo loni, kdy se nám podařilo uzavřít smlouvy až na konci léta,“ ujistil přítomné Karel Tax z provozního úseku Správy Chomutov. Od policie ČR zazněla i pochvala za současný přístup ŘSD k řešení problematiky. 

Další setkání vedení města se zástupci ŘSD ČR je naplánováno na letošní květen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…