Ředitelství silnic a dálnic zahajuje přestavbu okružní křižovatky na spirálovou

08.04.2017 17:41

Ředitelství silnic a dálnic zahajuje výstavbu silnice I/35 Valašské meziříčí, okružní křižovatka se silnici I/57 a II/150.

Ředitelství silnic a dálnic zahajuje přestavbu okružní křižovatky na spirálovou
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

Jedná se o celkovou přestavbu stávající okružní křižovatky na křižovatku spirálovou (turbo okružní). Kromě vlastních stavebních úprav pozemních komunikací, včetně dopravního značení, zahrnuje stavba i úpravy podzemních vedení dotčených inženýrských sítí, úpravy stávajícího oplocení, vegetační úpravy a přemístění stávajících soch.

Stavební řešení sníží problém dopravních nehod a kongescí na okružní křižovatce silnic I/35, I/57 a II/150 ve Valašském Meziříčí. Spočívá v přestavbě křižovatky na křižovatku s větší kapacitou. Zvětšením počtu jízdních pruhů a umístěním bypassů dojde ke zvýšení kapacity a tím i k zlepšení průjezdnosti křižovatky, odstranění kolizních míst a zvýšení bezpečnosti provozu. Výstavba bude probíhat při zachování provozu na I/35 a I/57, bez objízdných tras.

Etapy stavby:                 

 

I. etapa – zahájení 10. 4. 2017 – příprava území, vybudovaní provizorních komunikací, přeložky inženýrských sítí. Bez omezení provozu.

II. etapa – zahájení 2. 5. 2017 – výstavba větve Rožnov, Hranice, Vsetín. Provoz omezen, uzavřena ulice Nádražní.

III. etapa – zahájení 3. 7. 2017 – výstavba ulice Nádražní a západní poloviny okruž. Křižovatky. Uzavřena ulice Nádražní a nemožnost odbočení ze směru Rožnov p. R. na Vsetín, odbočení pouze vpravo a otočení na okružní křižovatce u benzinové stanice Shell.

IV. etapa – zahájení 4. 9. 2017 okružní křižovatka průjezdná, šířkové omezení jízdních pruhů, výstavba ostrůvků, chodníků.

V. a VI. etapa – zahájení 25. 9. 2017 výstavba středových ostrůvků a bypassu ve východní polovině okružní křižovatky, většina dopravy vedena po okružní křižovatce a po bypassu z Rožnova p. R směr Hranice. Nemožnost odbočení ze směru Rožnov p. R. na Vsetín, odbočení pouze vpravo a otočení na okružní křižovatce u benzinové stanice Shell.

I/35 Valašské Meziříčí okružní křižovatka se silnicí I/57 a II/150

Cena: 36 487 tis Kč (bez DPH)

Zahájení prací: 10. 4. 2017

Dokončení stavby: 5. 11. 2017

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…