Regionálnítelevize.cz bude mít nové studio ve východních Čechách

19.11.2020 14:39

Do sítě regionálních televizí, zapojených do programu regionálnítelevize.cz, který vysílá pro diváky v celé republice, ale i za jejími hranicemi, vstupuje nové regionální studio. Je jím VTV Komunitní televize, z.s. Za projektem stojí zakladatel stejnojmenného spolku, ředitel kina a provozovatel internetových televizí Dominik Lukaštík.

Regionálnítelevize.cz bude mít nové studio ve východních Čechách
Foto: red
Popisek: Regionálnítelevize.cz

„Východočeské televize (VTV) budou prostorem pro malé obecní a městské televize. V prostoru celostátní regionálnítelevize.cz budeme vysílat magazíny, diskusní pořady a reportáže z Královéhradeckého kraje a Pardubicka. V současné době máme uzavřené dohody s desítkou městských a obecních televizí v obou krajích, které budou do vysílání regionálního bloku dodávat reportáže.”

Domink Lukaštík, generální ředitel, zakladatel spolku a autor projektu VTV, si pochvaluje především satelitní distribuci programu. „Žádná jiná televizní stanice, zaměřená na východní Čechy, tu totiž nevysílá prostřednictvím satelitu. Pokrytí a dosah programu regionálnítelevize.cz je pro případné zájemce na rozdíl od terestrických televizí stoprocentní.”

Výroba pořadů je financována sponzory, obcemi, městy a z grantových programů. Televizi provozuje neziskový spolek, který má na rozdíl od komerčních subjektů nízké náklady. Nesmí totiž v rozpočtech generovat zisk.

„Jsme rádi, že jsme v projektu VTV-Východočeské televize Dominika Lukaštíka našli nového partnera, který pokryje pravidelným zpravodajstvím dosud trošku opomíjený region a doplní naše celostátní vysílání,” doplnila ředitelka společnosti Regionální televize CZ, která vysílání provozuje, Eva Stejskalová.

“Vysílání z východních Čech se bude na programu regionálnítelevize.cz postupně během několika měsíců rozšiřovat až do podoby pravidelných moderovaných týdeníků,” dodává Dominik Lukaštík.

Regionalnitelevize.cz se jako jediný celostátní tematický program od svého počátku věnuje pozitivnímu regionálnímu zpravodajství a zajímavostem z moravských, českých a slezských regionů a zpravodajsky pokrývá všechny kraje České republiky. Vysílá od roku 2012.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…