Rektor-velitel Univerzity obrany brigádní generál Bohuslav Přikryl byl zvolen kandidátem pro druhé funkční období

21.03.2016 7:33

Akademický senát Univerzity obrany měl na svém zasedání dne 16. března 2016 na programu volbu kandidáta na rektora-velitele, jehož pak na návrh ministerstva obrany do funkce jmenuje prezident republiky.

Rektor-velitel Univerzity obrany brigádní generál Bohuslav Přikryl byl zvolen kandidátem pro druhé funkční období
Foto: Univerzita obrany
Popisek: Univerzita obrany, logo.

Volební komisi byly předloženy celkem tři návrhy, které se shodly na osobě stávajícího rektora-velitele UO brigádního generála profesora Bohuslava Přikryla, Ph.D. Ten pro své kandidátské vystoupení před členy akademického senátu zvolil formu prohlášení, v němž nastínil hlavní body své vize vedení univerzity obrany pod mottem „Motivovaný a spokojený zaměstnanec a student rovná se prosperující univerzita“.

Úvodem svého vystoupení provedl krátkou rekapitulaci uplynulého volebního období, v návaznosti na dosažené výsledky. Zdůraznil významnost vytvoření názorově stabilního prostředí na vnímání a poslání univerzity z úrovně zřizovatele, jako i shody uvnitř školy. Tato stabilizovaná situace umožňuje zachovat kontinuitu rozvoje školy vyjádřené i Dlouhodobým záměrem vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační a další tvůrčí činnosti na období let 2016 – 2020.

V další části svého vystoupení představil senátorům rozhodující teze a další východiska pro úspěšný rozvoj univerzity s důrazem zejména na klíčové priority, kterými jsou zvýšení vážnosti univerzity a dotváření jejího pozitivního obrazu u odborné veřejnosti i ve společnosti jako klientsky orientované školy;  rozvinutí jejího vysokého potenciálu ve vzdělávací a tvůrčí činnosti; dosažení úplné finanční stability univerzity spolu s postupným vyrovnáním vnitřního investičního dluhu a příprava univerzity na nové podmínky dané novelou zákona o vysokých školách.

Po téměř hodinové diskusi, v níž generál Přikryl odpovídal na dotazy členů akademického senátu, proběhla vlastní volba, v rámci které získal profesor Přikryl potřebný počet hlasů a byl zvolen kandidátem na rektora-velitele pro další funkční období, které začíná 1. srpna 2016.  

Závěrem jednání akademického senátu jeho předseda jménem všech přítomných popřál zvolenému kandidátovi hodně úspěchu a osobní pohody do dalších let náročné manažerské pozice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…