Ringoland – originální dárek k sedmdesátinám Františka Ringo Čecha

10.07.2013 8:01

Známý český hudebník, spisovatel, scénárista, divadelník a malíř František Ringo Čech se 9. července 2013 dožil sedmdesátých narozenin. Otevření muzea a galerie Ringoland, kterým oslavence překvapil majitel hotelu Berg ve Starých Splavech, je dárkem k tomuto významnému životnímu jubileu umělce a současně nepostrádá humor, který k Ringovi neodmyslitelně patří.

Ringoland – originální dárek k sedmdesátinám Františka Ringo Čecha
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Ringo Čech

Ringoland – místo, kde začíná i končí umění – vystavuje desítky obrazů, grafik a artefaktů, které se vážou k životu a dílu Františka Ringo Čecha, včetně videoprůvodce v podání samotného autora a možnosti zakoupit si vtipné Ringo-suvenýry.

„Nápad majitele hotelu Berg Tomáše Čermáka otevřít muzeum a galerii Ringoland mě velmi potěšil. Je vtipný. Karel Gott měl Gottland a já mám Ringoland v překrásném hotelu na břehu Máchova jezera. Vím, že Gottland byl navštěvovanej. Já nejsem Gott, když bude jen třetinová návštěva, budu rád. Přijďte tam, můžete si dát moje jídlo, koupit si různé vtipné věci a můžete se tam se mnou vyfotit, jsem tam kvůli tomu vyřezanej z překližky,“ říká František Ringo Čech. „Namluvil jsem průvodce obrazárnou, takže si sednete, dáte si panáka, kafe nebo dvě decky vína a budete se koukat na obrázky, jak vám k nim vyprávím jejich legendu,“ dodává oslavenec.

Slavnostní otevření galerie života a díla Františka Ringo Čecha proběhlo za účasti samotného autora. Čerstvému sedmdesátníkovi přišli při příležitosti otevření Ringolandu popřát jeho přátelé a známí. Kromě jiných také Petr Novotný, Petr Jančařík, exposlanec Jiří Šlégr s partnerkou Lucií Královou a zpěvák Ivan Mládek dokonce s banjem a písní. Při příležitosti slavnostního otevření Ringolandu oslavenec zakrojil narozeninový dort s motivem svého obrazu „Krajina, kde jsem se narodil a kam se rád vracím.“ Připilo se speciální edicí rynglovice s názvem „Ringlovice“ z rodinného lihovaru Žufánek.

Galerie Ringoland je pro veřejnost otevřena denně od 9 do 18 hodin v hotelu Berg na břehu Máchova jezera na adrese Lázeňský vrch 82, Staré Splavy. Návštěvníci v ní shlédnou dvě desítky originálních obrazů Františka Ringo Čecha, desítky grafik, videoprůvodce a mnoho artefaktů z Ringova života. Více informací na www.ringoland.cz.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…