Rivalita mezi regiony? Maximálně v hokeji, říká hejtman Netolický

07.03.2017 19:54

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický dnes v Hradci Králové jednal se svým protějškem z Královéhradeckého kraje, hejtmanem Jiřím Štěpánem. Mezi témata jednání patřila prezentace regionů na veletrzích cestovního ruchu, řešení železničního napojení obou sídelních měst či propagace Královéhradeckého kraje na pardubickém letišti. Oba hejtmani se zároveň dohodli na pravidelném setkávání rad obou krajů.

Rivalita mezi regiony? Maximálně v hokeji, říká hejtman Netolický
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubický kraj

„Rivalitu mezi oběma regiony dávno nevnímám. Ta je maximálně v hokeji, ale rozhodně ne při řízení regionů. Navíc jsou si oba kraje podobné nejen svými problémy, ale také rozlohou. Zatímco Královehradecký kraj má Krkonoše, tak my máme oblast Králicka, která je pro nás také velmi významnou turistickou destinací,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Také proto jsme se před časem rozhodli vystupovat na poli cestovního ruchu pod jednotnou značkou Východní Čechy a s odstupem času jsem přesvědčen, že to bylo dobré rozhodnutí, takže budeme v propagaci pokračovat i nadále,“ sdělil Netolický.

Ten se svým protějškem hovořil také o problematice železniční dopravy. „Řešili jsme zdvojkolejnění železniční trati z Pardubic do Hradce Králové v celé délce, ale také elektrifikaci trati až do Chrudimi včetně vybudování takzvané Ostřešanské spojky, což by jednoznačně zrychlilo cestování na trase Jaroměř – Slatiňany procházející oběma krajskými městy,“ řekl Netolický, který s hejtmanem Štěpánem projednával také oblast technického a přírodovědného školství či propagaci pardubického letiště.

Oba hejtmani se na závěr schůzky domluvili na pravidelném setkávání, a to nejen pouze mezi čtyřma očima, ale také na každoročních společných jednáních rad obou krajů, což je například běžné mezi Pardubickým krajem a městem Pardubice.

Komerční sdělení

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…