Roadshow frčí a finalisté přibývají. V Hlinsku se stal vítězem projekt revitalizace místního skanzenu Betlém

04.07.2015 14:59

Prostranství před hlineckým skanzenem Betlém se stalo dějištěm další roadshow Hvězdy Severovýchodu. Do karavanu plného zážitků si našly cestu především děti, rodiče zase procházeli mezi vystavenými roll-upy, na nichž se dozvěděli informace o projektech z Hlinska a okolí, na něž směřovaly také dotace z Regionálního operačního programu (ROP) Severovýchod. V pořadí osmá zastávka roadshow určila jasného finalistu. Už od prvních hlasů se do vedení vyhoupl projekt na revitalizaci hlineckého skanzenu Betlém.

Roadshow frčí a finalisté přibývají. V Hlinsku se stal vítězem projekt revitalizace místního skanzenu Betlém
Foto: hlinsko.cz
Popisek: Hlinsko

Slunce, řeka a kolem křik dětí. I tak může vypadat zastávka velké letní roadshow Hvězdy Severovýchodu, kterou pořádá Regionální rada Severovýchod. Od května, kdy celá akce odstartovala, jsme navštívili už osm míst v Královéhradeckém, Pardubickém a Libereckém kraji. Hlinsko patřilo k těm zastávkám, kde nám přálo i počasí a lidé se ochotně zastavili, aby se dozvěděli, kam zamířily miliardy z evropských fondů prostřednictvím ROP Severovýchod. „Takové akce jsou potřebné. Vážně. Myslím si, že je dobře, že ukazujete, co se podařilo. Špatných zpráv je všude dost,“ zmínil hned na úvod jeden z účastníků.

Během odpoledne se všichni příchozí mohli seznámit s deseti vybranými projekty z Hlinska a okolí, které byly podpořeny evropskými dotacemi a vybrat z nich ten, který je podle nich nej. Za odměnu dostali drobný dárek, a pokud měli štěstí, na konci odpoledne byli vylosováni mezi pěticí výherců, kteří získali hodnotnější odměnu v podobě piknikového setu, ultrazvukového měřiče vzdálenosti, nerezové termosky se dvěma hrnky, autolékárničky anebo fleecové deky.

Vítězný projekt se dostal do vedení už od samého počátku. „Jsem patriot, takže hlinecký Betlém je jasná volba. Navíc si myslím, že i díky němu se o Hlinsku více ví za hranicemi města,“ shodovala se většina. Skanzen plný roubených chaloupek se tak stal osmým finalistou v pořadí. Ostatní si můžete prohlédnout spolu s fotografiemi a dalšími informacemi na webu www.hvezdyseverovychodu.cz, kde se bude konat i velké finálové hlasování.  

Odpolední zábava nadchla také děti. Ty si mohly nechat namalovat obrázek na obličej, ulovit světlo, odnést si balonek a pozdravit se s chlapíkem na chůdách.

První prázdninový týden se zastavíme v úterý 7. července ve Frýdlantu na náměstí T. G. Masaryka a hned druhý den ve středu 8. července zavítáme do Liberce na Soukenné náměstí. 

Fotogalerii z Hlinska najdete také zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…