SANEP: Rezignace ministra zdravotnictví Romana Prymuly a poslance Jaroslava Faltýnka

23.10.2020 12:39

Více jak dvě třetiny Čechů se domnívají, že by měli ministr zdravotnictví Roman Prymula i poslanec za hnutí ANO Jaroslav Faltýnek okamžitě rezignovat na své funkce.

SANEP: Rezignace ministra zdravotnictví Romana Prymuly a poslance Jaroslava Faltýnka
Foto: SANEP
Popisek: SANEP, logo

Jak vyplývá z bleskového a exkluzivního průzkumu společnosti SANEP, více jak dvě třetiny lidí jsou toho názoru, že by měl současný ministr zdravotnictví Roman Prymula okamžitě odstoupit ze své funkce. V souhrnu se pro Prymulovu rezignaci vyslovilo kladně 71,5 procent obyvatel ČR, opačný názor zastává pouze 23,9 procent. Jednoznačný názor v této věci nemá pouhých 4,6 procent lidí.

Na otázku, zda-li by měl odstoupit ze své funkce i poslanec a první místopředseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek, se kladně vyjádřilo v souhrnu 70,8 procent obyvatel ČR, zatímco opačného názoru je 21,9 procent. Jednoznačný názor v této věci nemá pouhých 7,3 procent lidí.

S nařízeními a doporučeními vlády ČR kvůli ochraně před novým typem koronaviru souhlasí v souhrnu 55,3 procent lidí, zatímco v únoru tohoto roku to bylo 65,5 procent. Nesouhlasně se k těmto vládním nařízením a doporučením v aktuálním říjnovém průzkumu společnosti SANEP vyjádřilo v souhrnu 39,4 procent našich obyvatel, zatímco v únoru letošního roku jich bylo pouze 17,1.

Jak dále vyplývá z exkluzivního bleskového průzkumu společnosti SANEP, největší důvěru lidí při řešení současné krizové situaci má první místopředseda vlády a ministr vnitra za ČSSD Jan Hamáček (30,1%). Na druhém místě se pak v pomyslném žebříčku důvěry umístila hlavní hygienička Jarmila Rážová (24,6%), kterou následuje premiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš (19,2%). Současný ministr průmyslu a obchodu a též dopravy Karel Havlíček získal důvěru u 15,8% lidí. V důvěře naprosto propadl současný ministr zdravotnictví Roman Prymula, kterému nyní důvěřuje pouhých 10,3 procenta lidí.


Exkluzivní průzkum společnosti SANEP byl proveden dne 23. října 2020 na vybrané skupině 782 dotázaných, kteří představují reprezentativní vzorek obyvatel ČR ve věku 18+ let. 

Celkově se průzkumu společnosti SANEP zúčastnilo v rámci respondentního panelu 220 tisíc registrovaných uživatelů 8.131 dotázaných. 

Reprezentativní vzorek byl vybrán metodou kvótního výběru a odpovídá sociodemografickému rozložení obyvatel ČR dle údajů Českého statistického úřadu. Statistická chyba u uvedené skupiny obyvatel se pohybuje v rozmezí +-2,5%. 

Kontrola daného vzorku byla provedena triangulační datovou metodou. Uvedené výsledky a modely jsou platné pouze v daný okamžik sběru dat.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…