SP ČR: Také průmyslníci v ČR budou žít olympiádou

07.02.2014 19:05

Z ankety mezi členy představenstva SP ČR vyplynulo, že většina z nich bude sledovat televizní přenosy hokeje a lyžování. Sami byli či jsou aktivními sportovci.

SP ČR: Také průmyslníci v ČR budou žít olympiádou
Foto: Archiv
Popisek: Svaz průmyslu a dopravy ČR

Sledování televizních přenosů XXII. zimních olympijských her v Soči si v žádném případě nenechají ujít tuzemští zaměstnavatelé, podnikatelé a vysocí manažeři firem. Pro většinu z nich, které aktuálně oslovil Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR), je sledování olympijského soupeření vrcholným zážitkem. Všichni dotázaní také byli nebo dokonce stále ještě jsou aktivními sportovci. Oslovení jednoznačně preferují sledování ledního hokeje.

„Prioritou je pro mě hokej. Rád se ale podívám i na klasické lyžování, biatlon, rychlobruslení,“ uvedl Jaroslav Hanák, majitel společnosti FTL - First Transport Lines a.s. a prezident SP ČR, který ve svých školních letech hrál závodně fotbal a později na střední a vysoké škole se závodně věnoval volejbalu. Pěstoval také cyklistiku, za rok našlapal i pět až sedm tisíc kilometrů. Pro zimní sporty má slabost jako jejich pozorovatel.

 Také majitel společnosti BRANO GROUP, a.s. a viceprezident SP ČR a Pavel Juříček se zajímá o sledování zimních disciplin. „Zajímají mě téměř všechny sporty, hlavně kde bude zastoupení našich sportovců. Těším se hlavně na hokej, biatlon, rychlobruslení, snowboard, běh na lyžích,“ uvedl Pavel Juříček, který hrával juniorskou ligu v basketbalu. Dnes poměrně pravidelně jezdí na horském kole a hraje badminton, věnuje se i lyžování.

 Hokej je hlavním zájmem v průběhu ZOH Soči také pro Zbyňka Frolíka, jednatele společnosti LINET spol.s r.o. a člena představenstva SP ČR. „Hokej, biatlon, lety na lyžích, alpské discipliny, rychlobruslení. Zajímají mě vlastně skoro všechny zimní disciplíny,“ uvedl Zbyněk Frolík, který rád lyžuje v alpských disciplínách. Lyžování i sledování jeho televizních přenosů se věnuje viceprezident SP ČR Radek Špicar i generální ředitel SP ČR Zdeněk Liška.

 Podobně jako většina tuzemských zaměstnavatelů podnikatelů se o zimní sport zajímá i Petr Cingr, místopředseda představenstva AGROFERT, a.s. a ředitel divize hnojiv, paliv, také člen představenstva SP ČR. „Hokej je pro mě jasná jednička,“ uvedl s tím, že se tomuto sportu sám aktivně věnoval.

 Další, kdo preferuje hokej, je Pavel Kafka, prezident České manažerské asociace a člen představenstva SP ČR. „Sledovat budu hokej,“ uvedl s tím, že dříve hrál závodně volejbal, byl instruktorem vodního lyžování a vodáctví a dnes si občas vyjede na kole.

 Všichni oslovení zaměstnavatelé a vrcholní manažeři si ovšem stěžují na nedostatek času. „Určitě si nenechám ujít zápasy českého hokejového týmu. Sledovat budu ale především zpravodajství. Nemám tolik času, abych sledoval průběh jednotlivých soutěží,“ uvedl Luboš Pavlas, místopředseda představenstva a generální ředitel Elektrárny Chvaletice a.s., další člen v představenstvu SP ČR. Jak sám přiznává, v zimě využívá každé možnosti pro běhání na běžkách, nebo sjíždění svahů na lyžích. Již před nástupem na vysokoškolská studia hrál lední hokej v líhni mistrů v Havlíčkově Brodě.

 Mezi příznivce hokeje patří Jan Rýdl, předseda správní rady TOS VARNSDORF a.s., člen představenstva SP ČR. „Zajímá mě hokej, sjezdové lyžování,“ uvedl Jan Rýdl, který se tomuto sportu stále aktivně věnuje a který na krajské úrovni hrával fotbal.

 K hokeji a fandění našim hokejistům se hlásí také Bohdan Wojnar, člen představenstva - řízení lidských zdrojů ŠKODA AUTO a.s. a člen představenstva SP ČR. „Budu držet palce všem českým sportovcům. Fandit budu děvčatům při biatlonu a rychlobruslení a v neposlední radě našim hokejistům,“ uvedl Bohdan Wojnar, mezi jehož sportovní aktivity patří sjezdové lyžování, ale i cyklistika a fotbal.

 Jako i ostatní čeští fanoušci zimních disciplin si i tuzemští zaměstnavatelé a podnikatelé a manažeři velmi přejí úspěch našich sportovců. Důvodem není jen skutečnost, že tato vítězství zvedají prestiž České republiky a jejích výrobků a že se o naší zemi více informuje (mimochodem zhruba 80 procent veškerých zpráv ve světových médiích o ČR se týká právě sportu). Jako převážně aktivní sportovci, ať už dřívější nebo i v současnosti, jsou na svou zemi náležitě hrdí. „Věřím, že medaile budou a naše hymna bude znít v Soči opakovaně,“ shrnuje pocity své i ostatních prezident SP ČR Jaroslav Hanák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

22:04 Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

Podíl zaměstnaných k celé populaci 15–64letých dosáhl v březnu 74,6%. Oproti březnu 2023 se snížil o…