SSHR: Další pomoc pro Ukrajinu. Tentokrát jde o trvanlivé potraviny.

19.04.2022 19:07 | Tisková zpráva

Správa státních hmotných rezerv veze další pomoc pro Ukrajinu. Posílá tam 127 tun trvanlivých potravin. Dopravu zajišťuje vlastními auty.

SSHR: Další pomoc pro Ukrajinu. Tentokrát jde o trvanlivé potraviny.
Foto: SSHR
Popisek: SSHR

„Jde především o těstoviny, sušené mléko a paštiky. Celkem je to 224 palet. O tuto pomoc požádalo Velvyslanectví Ukrajiny a odsouhlasila ji vláda,“ upřesnil předseda SSHR Pavel Švagr.

Nejde ale o první pomoc. Od začátku války na Ukrajině už české rezervy vydaly zásoby za více než 120 mil. korun. Hned na začátku března tam poslaly 40 kamionů, které vezly 950 palet zdravotnického materiálu. Jednalo se o největší jednorázovou pomoc v historii českých rezerv.

„Poslali jsme tam například zdravotnická lůžka, držáky na infuze, kolečková křesla, oblečení pro doktory, matrace, polštáře, povlečení, obvazový materiál a zdravotnické stříkačky a jehly.

A v minulém týdnu jsme vypravili další dva humanitární konvoje. Jeden na Ukrajinu. Tam šlo o mix zdravotnického materiálu. Zhruba 1 milion obličejových masek, ochranné obleky, respirátory nebo ochranné rukavice. A druhý konvoj směřoval do Moldavska a vezl opět ochranné pomůcky, které jsou určené pro uprchlíky z Ukrajiny. Opět tam byl zhruba milion obličejových masek a další ochranné pomůcky,“ doplnil předseda SSHR Pavel Švagr.

Vedle toho pomáhá Správa státních hmotných rezerv také jednotlivým krajům zajistit ubytování pro uprchlíky z Ukrajiny. Největší zájem je o lůžka, karimatky nebo spací pytle.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …