SÚKL: Informativní přehled změn úhrad

23.03.2015 19:00

Státní ústav pro kontrolu léčiv za účelem zvýšení informovanosti veřejnosti ve věci budoucích změn úhrad léčivých přípravků zveřejňuje Informativní přehled změn úhrad léčivých přípravků a potravin pro zvláštní lékařské účely (dále jen „Informativní přehled“).

SÚKL: Informativní přehled změn úhrad
Foto: Archiv
Popisek: Ilustrační foto.

Informativní přehled zahrnuje léčivé přípravky a potraviny pro zvláštní lékařské účely, u kterých bylo vydáno rozhodnutí v rámci hloubkové nebo zkrácené revize úhrad. Informace o změně úhrady je v Informativním přehledu publikována po vydání daného rozhodnutí až do data vykonatelnosti daného rozhodnutí, tedy do okamžiku zveřejnění nové úhrady v Seznamu cen a úhrad léčivých přípravků a potravin pro zvláštní lékařské účely (SCAU).

V Informativním přehledu jsou publikovány záznamy bez ohledu na výskyt daného léčivého přípravku nebo potraviny pro zvláštní lékařské účely na trhu v České republice. Informativní přehled je vydáván průběžně s ohledem na aktuálně vydávaná rozhodnutí.

Různé výše úhrad u jednoho léčivého přípravku

Informativní přehled obsahuje zejména výši původní úhrady pro konečného spotřebitele (UHR1), výši nové úhrady pro konečného spotřebitele (NUHR1) a datum vykonatelnosti nové úhrady (DAT_VYK). Datum vykonatelnosti nové úhrady může představovat i datum tzv. předběžné vykonatelnosti v důsledku odvolání proti rozhodnutí. Odvolání proti rozhodnutí ovšem nemá odkladný účinek a změna se tedy vždy projeví v SCAU. Vzhledem k možnému souběhu několika správních řízení v téže věci mohou být v Informativním přehledu uvedeny různé výše úhrad u jednoho léčivého přípravku, avšak s rozdílnými daty vykonatelnosti.

Ústav dále upozorňuje, že údaje obsažené v Informativním přehledu jsou platné ke dni zveřejnění rozhodnutí a nezohledňují skutečnosti, které mohou nastat po vydání rozhodnutí a současně mohou ovlivnit budoucí výši úhrady – jedná se např. o rozhodnutí o zrušení úhrady nebo zrušení registrace léčivého přípravku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sukl.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…