SUZ MV se připojila ke Giving Tuesday. Pomáhají především děti

18.11.2019 14:54

Letos poprvé se SUZ MV díky svému členství v Asociaci společenské odpovědnosti připojuje do projektu Giving Tuesday. Většinou jsou sbírky a nabídky dobrovolnictví směřovány směrem k našim klientům a zajištěným cizincům, tentokrát se ale role obrací. Naši klienti pomáhají ostatním, a to hned v rámci několika projektů.

SUZ MV se připojila ke Giving Tuesday. Pomáhají především děti
Foto: Správa uprchlických zařízení MV
Popisek: Správa uprchlických zařízení MV

Giving Tuesday je světový svátek dárcovství. Kampaň se koná po celém světě ve stejný den, oslavuje se vždy v úterý následující po dni díkůvzdání a nákupním šílenství na Black Friday. Letos Giving Tuesday připadá na úterý 3. prosince 2019, kdy otevírá charitativní sezónu před Vánocemi.

SUZ MV v rámci projektu vypsala hned dvě výzvy. První realizuje Dětské centrum z PoS Kostelec nad Orlicí. Zdejší děti se rozhodly poděkovat seniorům z Centra denních služeb Domovinka při Pečovatelské službě v Kostelci nad Orlicí za vzájemnou spolupráci, a hlavně za vřelé přijetí, které se jim od nich dostalo. Děti v rámci kurzů vaření a výtvarných dílen napečou cukroví a vyrobí pro seniory malé dárky, které jim na Giving Tuesday slavnostně předají.

Druhá výzva vznikla v ZZC a PoS Bělá-Jezová. Tam se už teď vyrábí speciální korálkové ozdoby a pečou perníky, aby byly osobně předány na Oddělení následné péče Klaudiánovy nemocnice v Mladé Boleslavi. Jsme rádi za to, kolik klientů se k akci připojilo. Děkujeme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…