SŽDC: Nádražní budova v Příbrami prošla zásadní modernizací

23.05.2018 14:36

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) ukončila před několika týdny rekonstrukci příbramské nádražní budovy. Oprava objektu probíhala od září loňského roku do letošního dubna. Za přibližně 8,9 milionu Kč ji realizovala společnost STAV – TECH – CAR.

SŽDC: Nádražní budova v Příbrami prošla zásadní modernizací
Foto: szdc.cz
Popisek: Správa železniční dopravní cesty

„Modernizace příbramské výpravní budovy zahrnovala opravu fasády včetně výměny otvorových výplní, klempířských a zámečnických konstrukcí, zabezpečovacích prvků, elektroinstalace či instalaci nového informačního systému. Úpravou prošly vstupy do objektu a zpevněné plochy, nově se instalovala ochrana budovy proti holubům. Opravené prostory doplnil nový venkovní mobiliář. Revitalizace se dočkalo také veřejné WC a čekárna pro cestující,“ popisuje náměstek generálního ředitele SŽDC pro správu majetku Tomáš Drmola.

SŽDC plánuje letos proinvestovat na přípravu a realizaci oprav či rekonstrukcí nádražních budov ve Středočeském kraji téměř 118 milionů korun. V tomto regionu se letos opraví nebo začnou opravovat nádraží v Kolíně, Hořovicích či Nelahozevsi. „Vedle samotných opravných prací pokračuje letos také příprava rozsáhlejších projektů, které se začnou realizovat v příštím roce. Mezi ně patří například oprava nádražní budovy v Berouně,“ upřesňuje Drmola.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…