SŽDC: Výpravní budovy v Hanušovicích a Křižanově projdou proměnou

24.11.2019 7:32

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) zrekonstruuje další dvě výpravní budovy. Zatímco v Hanušovicích stavba už začala, v Křižanově odstartuje v průběhu prosince. V obou případech by mělo být hotovo v roce 2021.

SŽDC: Výpravní budovy v Hanušovicích a Křižanově projdou proměnou
Foto: SŽDC
Popisek: SŽDC

Rekonstrukce výpravní budovy v Hanušovicích volně naváže na už provedenou rekonstrukci tamní železniční stanice, která byla dokončena v roce 2017. Budova získá novou fasádu a bude doplněna o historické ozdobné prvky. Současně se vymění střecha, dveře, okna a odbourají se dva přístavky, kde následně vznikne nové parkoviště. Cestující i drážní zaměstnanci jistě ocení novou čekárnu, pokladny a veřejné, bezbariérově přístupné toalety. Stavební práce potrvají 20 měsíců, jejich zhotovitelem je společnost Hroší stavby Morava a.s. Celková cena rekonstrukce činí 44 milionů korun.

Současně se začínající přestavbou traťového úseku Křižanov – Sklené nad Oslavou (mimo) bude probíhat i rekonstrukce výpravní budovy v Křižanově. Její součástí je částečná demolice stávající budovy, kde bude následně zřízeno parkoviště a zastávka veřejné hromadné dopravy. V části, která bude zachována, se zateplí fasáda a vymění se dveře, okna a střecha. Uvnitř budovy vznikne nová čekárna, pokladny a bezbariérové WC.

Stavba bude zahájena v průběhu letošního prosince a potrvá 15 měsíců. Předpokládaná cena prací dosahuje 43 milionů korun, jejich zhotovitelem bude společnost FIRESTA – Fišer, rekonstrukce, stavby a.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…