SŽDC dokončila opravu výpravní budovy v Nižboru

13.05.2019 17:37

Další středočeské nádraží se může pyšnit opravenou výpravní budovou. Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) během šesti měsíců zrekonstruovala nádražní budovu v Nižboru na Berounsku. Stavební práce za přibližně 6,5 milionu korun bez DPH zrealizovala společnost Dosta.

SŽDC dokončila opravu výpravní budovy v Nižboru
Foto: SŽDC
Popisek: SŽDC

Předmětem stavebních úprav byl jak exteriér, tak interiér více než sto let staré budovy. Nová je střecha i fasáda objektu, zásadními úpravami prošly čekárna pro cestující, dopravní kancelář i denní místnost výpravčích. Spodní část fasády je do výšky 1,5 metru opatřena sanační omítkou, do zhruba čtyř metrů je ošetřena trvalým transparentním antigraffiti nátěrem. Na střešní krytiny se použil oplastovaný plech. Obnovily se také všechny klempířské konstrukce na fasádě i na střeše, na které byl nově doplněn hromosvod.

Nová jsou i oznamovací zařízení, zejména hodiny na fasádě směrem k nástupišti a prosvětlená tabule s názvem železniční stanice. Instalovaný mobiliář v provedení antivandal tvoří zejména lavice a odpadkové koše. Čekárna pro cestující má novou omítku i podlahu, v jejím rohu se vybudovala vestavba služebního hygienického zařízení.

V rámci opravy výpravní budovy proběhla také revitalizace veřejných WC, která se nacházejí v samostatném objektu. Ta jsou nyní přístupná bezbariérově. Veřejná WC spojuje nově s nástupištěm chodník, zpevněné plochy v okolí výpravní budovy prošly úpravou a u nástupiště se mírně rozšířily.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…