SZPI: Pozor na doplněk stravy, obsahující nepovolené farmakologicky účinné látky

23.02.2019 14:57

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zjistila na tuzemském trhu doplněk stravy s nepovolenými a na obalu nedeklarovanými farmakologicky účinnými látkami sildenafil a thiosildenafil. Jde o látky, které se využívají zejména v léčivech na podporu mužské erekce. Nevědomé požití těchto látek může způsobit závažné zdravotní komplikace zejména kardiakům a lidem s vysokým krevním tlakem.

SZPI: Pozor na doplněk stravy, obsahující nepovolené farmakologicky účinné látky
Foto: SZPI
Popisek: SZPI

Jedná se o výrobek: POWERtabs – 100% natural, doplněk stravy, v balení 20 tablet, označení šarže: exp: 12/2018, výrobce: Herb Supply Logistics, Jana Cakstes bl. 9.12 Jelgava LV-3001, země původu: Lotyšsko. V uvedené šarži laboratorní rozbor potvrdil přítomnost sildenafilu v množství 0,318 mg/1 kapsle a přítomnost thiosildenafilu v množství 57,2 mg/1 kapsle. Potravina obsahující farmakologicky účinné (léčivé) látky v tomto množství je pak považována za nebezpečnou.

Inspektoři SZPI závadnou šarži zjistili u prodejce František Knoflíček, Lužická 46/1, 50003 Hradec Králové. S kontrolovanou Inspekce zahájí správní řízení o uložení pokuty.

SZPI důrazně doporučuje všem spotřebitelům, kteří mohou mít předmětnou šarži doplňku stravy doma, aby jej nekonzumovali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…