SZPI: Stav fritovacích olejů a tuků v restauracích je neuspokojivý

19.12.2017 12:15 | Zprávy

V období od 6. 2. do 17. 11. 2017 se Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zaměřila na kontroly fritovacích olejů a tuků v provozovnách veřejného stravování. Inspektoři kontrolovali, zda nejsou k přípravě pokrmů používány „přepálené“ oleje a tuky, vykazující známky tepelného rozkladu.

SZPI: Stav fritovacích olejů a tuků v restauracích je neuspokojivý
Foto: SZPI
Popisek: SZPI

V uvedeném období inspekce provedla cílenou kontrolu v celkem 73 provozovnách.

Hodnoceno bylo celkem 91 vzorků, přičemž hodnocení probíhalo senzoricky na místě (vůně, chuť, barva, konzistence, přítomnost zuhelnatělých zbytků), měřením obsahu polárních částic a následně v laboratoři metodou stanovení obsahu polymerních triacylglycerolů.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tisková zpráva

Dotace

Pane Zdechovský, opravdu myslíte, že nehospodárně s dotacemi nakládají jen na Slovensku, a že třeba ČR je v tomto svatá? Že se u nás nestaví z dotací spousta zbytečných a předražených projektů, viděla jsem třeba cyklostezku, co končí uprostřed pole nebo řadu dalších zbytečných projektů. A jsem přesv...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚZSVM: Elektronická aukce zámku Veleslavín vítěze nepřinesla

22:03 ÚZSVM: Elektronická aukce zámku Veleslavín vítěze nepřinesla

Čtvrteční kolo výběrového řízení s elektronickou aukcí na prodej pražského zámku Veleslavín vítěze n…