SZPI zjistila falšovanou ovocnou náplň do pečiva z dovozu

09.08.2017 8:29

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zjistila případ významného falšování u potraviny Jablko GOLDEN 85 %, ovocná náplň, s označením data minimální trvanlivosti do 5. 11. 2017. Produkt je surovinou pro výrobu pekařských a cukrářských výrobků.

SZPI zjistila falšovanou ovocnou náplň do pečiva z dovozu
Foto: SZPI
Popisek: SZPI

Laboratorní rozbor SZPI potvrdil, že v náplni byl nižší obsah jablek, než který byl deklarován na obalu potraviny. Na obalu výrobce uvedl „85 g ovoce na 100 g produktu“, ve skutečnosti ale výrobek obsahoval pouze 46 g ovoce / 100 g, tj. přibližně polovinu množství uvedeného na obalu výrobcem.

Závadnou šarži inspektoři odebrali ve velkoobchodě společnosti SEMIX PLUSO, spol. s r.o., K Rybníčkům 359, 747 81 Otice a z došetřování vyplynulo, že výrobcem a dodavatelem do ČR byla polská společnost LA VERNA SALES DEPARTMENT, ul. Baczynskiego 20A/17, 38-200 JASLO.

Uvedením zavádějícího údaje pro odběratele potažmo spotřebitele porušil provozovatel platný právní předpis a SZPI zahájí správní řízení o uložení pokuty. Dovozce uvedl na trh celkem 1430 kg závadné šarže potraviny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…