Se Šťávou za poznáním, aneb tři víkendové exkurze v Elektrárně Tušimice

13.07.2015 9:07

Většinou bývalí či současní zaměstnanci zavítali během uplynulého víkendu na prohlídku Elektrárny Tušimice. První proto, aby si po letech podívali na své pracoviště, které prošlo komplexní obnovou, a druzí aby ostatní z rodiny či přátelé viděli, kde vlastně pracují. Celkem si tak za dva dny prohlédlo elektrárenský provoz čtyřicet osob. Většina návštěvníků byla z nejbližšího okolí, konkrétně Kadaně, Klášterce nad Ohří a Chomutova. Ti vzdálenější přijeli například z Děčína, Lovosic, Prahy a dokonce až z jižních Čech. Všichni přitom měli jedno společné, na prohlídku se přihlásili prostřednictvím Zákaznickému programu ŠŤÁVA Skupiny ČEZ.

Se Šťávou za poznáním, aneb tři víkendové exkurze v Elektrárně Tušimice
Foto: cez.cz
Popisek: Jaroslav Drozdík, průvodce Návštěvnického a vzdělávacího centra v Elektrárně Tušimice s dopolední skupinou.

„Děkujeme oběma průvodcům za skvělý a srozumitelný výklad. Celá exkurze byla zajímavá a poučná. Příjemně nás překvapilo, že jsme mohli prakticky projít celým provozem elektrárny….“ Tak nějak by se daly shrnout do tří vět postřehy a dojmy víkendových návštěvníků, kteří se na závěr exkurze rozepsali v návštěvní knize Návštěvnického a vzdělávacího centra Elektrárny Tušimice. Oba průvodci Přemysl Jirout a Jaroslav Drozdík byli rovněž spokojeni, i když se v sobotu od 9 do 17 hodin nezastavili.

„Měli jsme jednu skupinu od 9 a druhou od 13 hodin. Při větší účasti si s kolegou po úvodním výkladu vždy rozdělíme skupinu na zhruba dvě půlky. Abychom si pak navzájem nelezli do cesty, jeden z nás začíná ve velínu a druhý venku u transformátorů. Jdeme tak vlastně proti sobě, jeden od začátku a druhý od konce. Všichni ovšem vidí a slyší to samé,“ říká za oba tušimické průvodce Přemysl Jirout. Jak dodal, v neděli dorazili tři zájemci o prohlídku. Byli to ti, jimž nevyhovoval sobotní termín, a tak se dohodli na náhradním. „Překvapil nás velký zájem a ze všech, co k nám o víkendu zavítali, máme dobrý pocit.  Bylo vidět, že je energetika nějakým způsobem opravdu zajímá,“ poznamenal ještě Přemysl Jirout. 

Jeho slova například potvrdil Jiří Staněk z Klášterce nad Ohří: „Jsem sice nádražák, ale vždy jsem se zajímal o věci kolem energetiky. Manželka navíc pracuje v ČEZ a já přitom ještě v žádné uhelné elektrárně nebyl. Znám jen malou vodní elektrárnu v Písku. Když jsem se ze Šťávy dozvěděl o možnosti navštívit Tušimice, nebylo co řešit.“ Jak vypadá elektrárna po komplexní obnově, chtěla pro změnu vidět Martina Hlavatá z Kadaně, která na prohlídku zavítala s manželem Radkem, jinak provozním elektrikářem. „Kdysi jsem zde rovněž pracovala, tak mě pochopitelně zajímalo, jak to tu vypadá po přestavbě a celkové modernizaci,“ řekla paní Martina.

Zákaznický program ŠŤÁVA.cz je energií nabitý web určený všem zákazníkům Skupiny ČEZ. Nabízí spoustu šťavnatých slev a tipů pro volný čas. Vybrat si lze z bohaté nabídky zábavy, kultury, sportu a cestování. Stačí se jen zaregistrovat a poté již jen využívat atraktivní slevy v celé České republice. Zákaznický program ŠŤÁVA je určen zákazníkům ČEZ z řad domácností, kteří odebírají elektřinu, plyn nebo teplo od Skupiny ČEZ, a dále zákazníkům, kteří využívají službu MOBIL od ČEZ. Více na www.stava.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…