Senát: Plán akcí v týdnu od 15. dubna

12.04.2019 19:38

Stručný výčet akcí Senátu na příští týden.

Senát: Plán akcí v týdnu od 15. dubna
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

Pondělí 15. 4.

9:45
Zelený salonek, Kolovratský palác
Předseda Senátu Jaroslav Kubera přijme ministra zahraničních věcí Sultanátu Omán Yousefa Bin-Alawiho Bin-Abdullaha
V návaznosti na úspěšnou březnovou misi předsedy Senátu Jaroslava Kubery s podnikateli do Ománu přijede do ČR ministr zahraničí Sultanátu Omán. Vedle jednání s předsedou Senátu se zúčastní také přijetí u premiéra Andreje Babiše a ministra zahraničí Tomáše Petříčka. Akreditace médií na fototermín v úvodu jednání na adrese davidovae@senat.cz.

Úterý 16. 4.

9:30
Frýdlantský salonek, recepce A
2. schůze Podvýboru pro sport
Členové Podvýboru pro sport se budou na 2. schůzi zabývat zejména návrhem zákona o podpoře sportu. Dále naváží na jednání během kulatého stolu, který se pořádá následovně od 10:00 hod. Program jednání podvýboru je dostupný na webu. Kontakt pro média: davidovae@senat.cz.

10:00
Frýdlantský salonek, recepce A
Kulatý stůl „Národní agentura pro sport“
Podvýbor pro Sport pořádá v Senátu kulatý stůl „Národní agentura pro sport“. Hlavním účelem setkání je diskuze nad kompetencemi a fungováním nové Národní sportovní agentury, o jejímž vzniku budou prostřednictvím novely o podpoře sportu senátoři jednat během příští schůze pléna. Akce se zúčastní mezi jinými vládní zmocněnec pro sport Milan Hnilička, ombudsman českého olympijského výboru Alexandr Károlyi a další pozvaní hosté. Program akce je k dispozici na webových stránkách Senátu.

10:00
Černínský salonek, recepce Kolovratského salonku
7. schůze Výboru pro záležitosti EU
Členové Evropského výboru se budou na další schůzi zabývat například diskuzním dokumentem Směřování k udržitelné Evropě nebo režimy občanství a pobytu pro investory v Evropské Unii. Na programu budou také informace o přípravě Národního programu reforem ČR pro rok 2019. Program schůze je dostupný na webu.

14:00
Zaháňský salonek, recepce C1
Seminář „Proměny české politické kultury“
Pod záštitou místopředsedkyně Senátu Miluše Horské se uskuteční seminář „Proměny české politické kultury“, kde se bude diskutovat například téma devítkových výročí historie minulého století a role zákonodárných institucí v průběhu dějin. Na semináři vystoupí mezi jinými renomovaní historici a profesoři Jaroslav Pánek, Petr Čornej a Petr Vorel. Akce se pořádá ve spolupráci s Univerzitou Pardubice a Církví československou husitskou. Podrobnější informace k průběhu semináře jsou dostupné zde. Akreditace médií na adrese davidovae@senat.cz.

Středa 17. 4.

Ostrava
Regionální výjezd předsedy Senátu J. Kubery na Ostravsko
Ve dnech 17. a 18. dubna navštíví předseda Senátu Jaroslav Kubera další z volebních obvodů, tentokrát zamíří do Ostravy. Navštíví Integrované bezpečnostní centrum, místní podniky a nemocnici a bude besedovat s občany. Podrobnosti v tiskové zprávě.

Čtvrtek 18. 4.

17:00
Valdštejnská zahrada a Mytologická chodba Valdštejnského paláce
Vernisáž výstavy Nadačního fondu Harmonie spojená s koncertem pro veřejnost ve Valdštejnské zahradě
Pod záštitou 1. místopředsedy Senátu Jiřího Růžičky se v sídle Senátu pořádá výstava k 10. výročí Nadačního fondu Harmonie. Ta zaměřuje pozornost především na rekapitulaci dosavadní činnosti nadačního fondu. Vernisáž výstavy se uskuteční od 17:00 hod. ve Valdštejnské zahradě, během níž zahraje Dětský smyčcový orchestr Nadačního fondu Harmonie. Poté bude následovat prohlídka expozice v Mytologické chodbě Valdštejnského paláce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…